Γιατί δεν μου το είπε κανείς;

Γιατί να γράψεις για ένα βιβλίο; Γιατί πιστεύεις πως αν γράψεις για αυτό, θα το διαβάσουν περισσότεροι.

Και άμα το διαβάσουν περισσότεροι, θα νιώσουν καλύτερα!

Και άμα νιώσουν καλύτερα, θα διαβάσουν κι άλλα βιβλία!

Σήμερα λοιπόν, θα μιλήσουμε για το "Γιατί δεν μου το είπε κανείς;" από τις εκδόσεις Διόπτρα.

Πρόκειται για ένα βιβλίο το οποίο στηρίζεται στους συμπαντικούς νόμους: Νόμος της έλξης, νόμος της σκόπιμης δημιουργίας, νόμος του επιτρέπω, νόμος της επάρκειας και της αφθονίας, νόμος της απόλυτης δυνατότητας, της αποστασιοποίησης, νόμος της πολικότητας. Σε 7 κεφάλαια εξηγεί πώς λειτουργούν αυτοί οι νόμοι οι οποίοι ισχύουν για τους πάντες, πάντα και παντού!

Είναι ένα διορατικό, πρακτικό, βιβλίο για προσωπική ενδυνάμωση, που αποκαλύπτει έναν κόσμο ανεξάντλητων δυνατοτήτων και καθοδηγεί βήμα βήμα στην διαμόρφωση μιας διαφορετικής πραγματικότητας. Περιέχει παραδείγματα, ασκήσεις και σχεδιαγράμματα για εμβάθυνση και αξιοποίηση της γνώσης που παρέχει.

Ο αναγνώστης ανακαλύπτει έναν τρόπο σκέψης που τον βοηθάει να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά του και να εστιάσει στις λύσεις. Νιώθει άμεσα συνδεδεμένος και  ευθυγραμμισμένος  με τις πραγματικές του ανάγκες και επιθυμίες, και μαθαίνει στρατηγικές για να τις ικανοποιεί συστηματικά. Αυτό του χαρίζει  ελπίδα, θετικότητα και δύναμη.

"Πριν από εννέα χρόνια, όλα γύρω μου φαίνονταν να διαλύονται: γάμος, δουλειά, οικογένεια", λέει η συγγραφέας του Νικόλ Μαντζικοπούλου".  Ό,τι είχα χτίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή και αποτελούσε την τότε «αλήθεια» μου, έπαψε να υφίσταται. Ξεπερνώντας το αρχικό σοκ, αποφάσισα να αναζητήσω οποιοδήποτε βιβλίο, CD, η σεμινάριο αυτογνωσίας και προσωπικής βελτίωσης υπήρχε διαθέσιμο. Αυτό πράγματι με βοήθησε να βρω κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματα μου και, με την πάροδο του χρόνου, άρχισα να νιώθω όλο και μεγαλύτερη αισιοδοξία.  Αποφάσισα να κυνηγήσω ένα νέο πεδίο δραστηριοποίησης και πήρα το πρώτο μου πτυχίο σε θέματα Coaching (NeurolinguisticProgramming). Όταν όμως έφτασε στα χέρια μου η πληροφορία  που συμπεριλαμβάνεται σε αυτό το βιβλίο (κατά την διάρκεια του δεύτερου πτυχίο Coaching ) ένιωσα πραγματικά ότι άνοιγε σιγά σιγά ένα τεράστιο παράθυρο στον μυαλό μου, και άρχισα να κατανοώ πως είχα δημιουργήσει εγώ τις καταστάσεις της ζωής μου – θετικές και μη.   Τότε ένοιωσα αμέσως μία μεγάλη επιθυμία να διαδώσω αυτά που μάθαινα, βλέποντας πως οι περισσότεροι γύρω μου ήταν εγκλωβισμένοι όπως και εγώ -  παρόλο που ακόμα δεν είχα εγώ η ίδια ολοκλήρωση την εκπαίδευση μου. Έτσι ετοίμασα ένα σεμινάριο πάνω στο θέμα και άρχισα να το διδάσκω, γεγονός που με βοήθησε να αφουγκραστώ και να εμβαθύνω ακόμα περισσότερο στην νέα γνώση.  Αποδείχτηκε πως είχα δίκαιο. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και οι περισσότεροι είχαν την ίδια αντίδραση με εμένα, ένιωθαν σαν να είχαν βρει το κομμάτι του πάζλ που έλειπε. Σίγουρη πλέον για την αξία της πληροφορίας για το Ελληνικό κοινό, μου γεννήθηκε η επιθυμία να την προσφέρω και σε όσους δεν είχαν άμεση πρόσβαση σε αυτήν –είτε διότι δεν είχαν ποτέ ασχοληθεί να την αναζητήσουν, είτε διότι δεν γνωρίζουν εμένα ή την δουλειά μου, είτε διότι διαμένουν εκτός Αθηνών.  Έτσι γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου, ως μέσο διάδοσης της πανάρχαιας αυτής γνώσης, δοσμένη όμως με τον δικό μου τρόπο - δοκιμασμένο με επιτυχία μέσα στα τόσα χρόνια επαγγελματικής σταδιοδρομίας ως ηγέτης ομάδων. Ένας τρόπος που χαρακτηρίζεται από  απλοποίηση της πληροφορίας για  πρακτική αξιοποίηση της.  Σκοπός λοιπόν του βιβλίου αυτού είναι να βοηθήσει στην παραγωγική σύνθεση και συστηματική εφαρμογή της πληροφορίας που προσφέρει, πετυχαίνοντας έτσι μια ριζική αλλαγή στην καθημερινή συμπεριφορά του ανθρώπου και μια συνεπακόλουθη αλλαγή στα αποτελέσματα που παράγει, σε ένα ή σε όλα τα πεδία της ζωής του. Πιστεύω ότι το αποτέλεσμα που προέκυψε από την προσπάθεια αυτή προσφέρει μία καλή εισαγωγή σε σκέψεις και τεχνικές που μπορούν να οδηγήσουν -όσους ενδιαφερθούν και δουλέψουν με την πληροφορία - να αλλάξουν κάτι στην ζωή τους, να την βελτιώσουν και να συνεχίσουν την πνευματική τους ανάπτυξη και διεύρυνση και στο μέλλον".

Καλή ανάγνωση λοιπόν:)

 

Leave a Reply

go to top