Τα γενέθλια στην εποχή του Facebook.

450 inbox messages στο chat, 392 posts στο wall σου, 26 gif-άκια, 358 likes στο Instagram Post που έκανες για τα γενέθλιά σου με φωτογραφία σου από όταν ήσουν μωρό και στο κινητό.... το πολύ 30 κλήσεις.

Κάπως έτσι είναι πλέον τα γενέθλια. Γιατί στην εποχή του Facebook το να σε πάρει κάποιος να σου ευχηθεί είναι τόσο retro σαν να σου έστελνε μια ανθοδέσμη με λουλούδια και καρτούλα που γράφει "Χρόνια Πολλά".

Λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά μου, σκέφτηκα πως ναι, κι εγώ είμαι όλη μέρα online, αλλά ρε παιδί μου τα γενέθλια αγαπημένων σου ανθρώπων θα πρέπει να παραμένουν "τα γενέθλια αγαπημένων σου ανθρώπων" και έτσι να τα γιορτάζεις.

Λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά μου, σκέφτηκα πως ναι, το έχω κάνει κι εγώ, αλλά στο εξής θα το αλλάξω. 

Λίγες μέρες μετά τα γενέθλιά μου, σκέφτηκα πως είναι ωραίο οι άνθρωποι να σε σκέφτονται και να στο εκφράζουν αυτή την τόσο ξεχωριστή για εσένα μέρα.

Πώς είναι λοιπόν τα γενέθλια στην εποχή του facebook; Να, κάπως έτσι!

 

Επίπεδο 1

Ευχή - Βαριέμαι που ζω

FB comment στο post του εορτάζοντα / Συνήθως Animated ανθρωπάκι που σβήνει κεράκια και χοροπηδάει.

Διάρκεια ενέργειας: 3 δευτερόλεπτα

Κείμενο: Αν ο χρήστης έχει διάθεση, υπάρχει η πιθανότητα να συνοδεύεται και από ultra περιεκτικές ευχές τύπου "Happy birthday".

 

Επίπεδο 2

Ευχή - Ξεπέτα:

FB comment στο wall του εορτάζοντα. Ο ένας κάτω από τον άλλο, γράφουν πραγματικά πολύ πρωτότυπες και ευρηματικές ευχές... (Να ζήσεις, να σε χαιρόμαστε και άλλα τέτοια).

Διάρκεια ενέργειας : 5 δευτερόλεπτα

Κείμενο: " Να ζήσεις ΧΧ μου, να είσαι πάντα υγιής και ευτυχισμένος"

 

Επίπεδο 3

Ευχή - Ξεπέτα μεν, με τόνο προσωπικό δε.

FB Inbox Message. Μια σειρά το πολύ με επίσης πολύ (πολύ) ευρηματικές ευχές.

Διάρκεια ενέργειας: 12 δευτερόλεπτα.

Κείμενο: "Αγάπη μου, να σε χαιρόμαστε! Σου στέλνω τις ευχές μου και πολλά φιλάκια"!

 

Επίπεδο 4

Ευχή - κάνω εντύπωση

Post στο wall του εορτάζοντα με φωτογραφία ή Gifaki σχετικό με γενέθλια.

Διάρκεια ενέργειας : 25 δευτερόλεπτα

Περιεχόμενο: Μια γάτα με πλούσιο τρίχωμα σβήνει κάτι χρωματιστά κεράκια, ένα μωρό πέφτει με τα μούτρα σε μια τούρτα ή φαντεζί γράμματα γράφουν HAPPY BIRTHDAY εν μέσω πυροτεχνημάτων!

Και πάμε τώρα στον εορτάζοντα.

Άντε να απαντήσει λοιπόν στα 450 inbox messages στο chat, 392 posts στο wall του και στα 26 gif-άκια.

Η λύση είναι μία και λέγεται "like". Κάθεται ο καημένος, σαν τον εργάτη στα κάτεργα και σκρολάρει με τις ώρες τα comments κάνοντας απανωτά likes στα σχόλια και τις ευχές.

 

Αν είναι σε άδεια, αν έχει αϋπνίες και έχει ελεύθερο χρόνο τα ξημερώματα ή αν το λέει η ψυχούλα του (αφού πρώτα βάλει το classic post "Αν οι μισές από τις ευχές σας πραγματοποιηθούν, τότε θα είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο. Θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά το συντομότερο δυνατόν") κάθεται και απαντάει σε όοοολα τα σχόλια με τον εξής τρόπο:

"Σε ευχαριστώ αγάπη μου, κι εσύ να χαίρεσαι τα παιδάκια σου", "Να είσαι καλά Σοφία μου, καλές διακοπές!", "Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο μου, να είσαι πάντα καλά".

Και τι ακολουθεί; Ένα like στην απάντηση του εορτάζοντα ή ένα ακόμα χαριτωμένο gifaki που αυτή τη φορά περιλαμβάνει αρκουδάκι που κρατάει κόκκινη καρδούλα!

 

Άντε, χρόνια μας πολλά!!


* Αγαπώ τα γενέθλια. Πιο πολύ από τις ονομαστικές γιορτές. Γιατί στα γενέθλια γιορτάζεις εσύ και όχι όλοι όσοι έχουν το όνομά σου. Είναι ξεχωριστά. Είναι ιδιαίτερα και έχουν πάντα μια δόση χρυσόσκονης. Τους δικούς σας ανθρώπους, πάρτε τους τηλέφωνο, κάντε τους μια έκπληξη, επιδιώξτε να τους συναντήσετε, να τους αγκαλιάσετε, να τους φιλήσετε και να τους ευχηθείτε αληθινά. Για τους άλλους, δεν πειράζει. Υπάρχει πάντα το facebook...

Leave a Reply

go to top