10 λόγοι που κάνουν τη ζωή με κολλητή φίλη διαφορετική.

Σήμερα έχει γενέθλια η κολλητή μου. Η Μαριάνθη. Και στο τηλέφωνο είπαμε ένα σωρό άλλα πράγματα εκτός από αυτά που ήθελα να της πω.

Ότι δηλαδή την αγαπώ σαν να ήταν αδερφή μου. Ότι δεν έχω αδέρφια αλλά έχω εκείνη και δεν με νοιάζει. Ότι όταν την παίρνω τηλέφωνο και δεν απαντάει, αμέσως ανησυχώ. Και μετά με παίρνει πίσω και μπορεί να πήζω και να μην το σηκώσω αλλά ξέρω ότι είναι καλά. 

 

Μπορούσα να σκεφτώ περίπου 1000 λόγους που η ζωή είναι διαφορετική με μια κολλητή, αλλά δεν θα φλυαρήσω. Πώς το έπαθα;!

1. Η ζωή με την κολλητή σου είναι διαφορετική γιατί δεν είσαι ποτέ μόνη. Ακόμα και όταν δεν μιλάτε, εκείνη είναι εκεί. Σου συμβαίνουν διάφορα, άσχημα, περίεργα, ευχάριστα. Μόλις τα μοιραστείς μαζί της, αλλάζουν μορφή. Εξελίσσονται. Ξέρει να σε ακούει και να σε συμβουλεύει σε βάθος. Σε ακούει. Σπάνιο πράγμα. Ακούει και όσα δεν λες. Τις παύσεις σου, τα κενά, τις κρυφές ανησυχίες σου.

 

2. Όταν είστε μαζί, μπορείτε να μη μιλάτε καν. Οι σιωπές μεταξύ σας φανερώνουν οικειότητα. Έχει έρθει σπίτι σου και εσύ είσαι πτώμα. Κοιμάσαι στον καναπέ. Χωρίς δικαιολογίες και αμηχανία. Έχετε κανονίσει να βγείτε, εκείνη τελικά δεν μπορεί. Στο λέει με ένα μήνυμα και εσύ  δεν εκνευρίζεσαι. Απλά είσαι οκ! Κανένα πρόβλημα. Ξέρεις ότι σίγουρα δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει απλά δεν μπορεί.

3. Οι χαρές της είναι δικές σου χαρές. Ίσως εσύ χαίρεσαι ακόμα περισσότερο. Σου λέει ότι βρήκε μια καλή δουλειά, ότι ερωτεύτηκε, ότι, ότι, ότι. Κι εσύ κλείνεις το τηλέφωνο και ευχαριστείς τον Θεό (που μπορεί να μην πιστεύεις) γιατί η φίλη σου είναι καλά.

 

4. Στα δύσκολα υποφέρεις περισσότερο. Θες να γυρίσεις τον κόσμο ανάποδα. Και σιγά σιγά περνάει ο καιρός και ο πόνος απαλύνεται κι εσύ ανασαίνεις. Είσαι δίπλα της και είναι δίπλα σου χωρίς φαμφάρες και εντυπωσιασμούς. Είστε απλά δίπλα. Δύο μήνες που ο Οδυσσέας ήταν στην Εντατική η Μαριάνθη ήταν μαζί μου, μαζί με τον Τάσο και μαζί με τον μπέμπη. Κάθε μέρα, κάθε ώρα.

5. Η ζωή είναι καλύτερη γιατί ονειρεύεσαι πράγματα. Κανονίζεις, οργανώνεις το μέλλον. Θα κάνουμε αυτό, το άλλο, θα πάμε εκεί, θα βγούμε, θα λιώσουμε στον καναπέ, θα, θα, θα. Θα κάνουμε ό,τι θέλουμε, χωρίς σκέψη. 

6.Όταν χτυπάει το τηλέφωνο και είναι εκείνη, οι παλμοί σου ηρεμούν. Τώρα έχεις λίγα λεπτά χαλάρωσης, ψυχανάλυσης και γέλιου.

7. Η οικογένειά της είναι οικογένειά σου. Όπως νιώθεις σπίτι σου, έτσι νιώθεις στο δικό της. Ανοίγεις ψυγεία, ντουλάπες, φοράς τα ρούχα της, τα παπούτσια της, τρως το φαγητό της:)

8. Όταν παχαίνεις, όταν κάτι δεν σου πηγαίνει, στο λέει στα μούτρα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, όπως θα στο έλεγε η μαμά σου. Μα θέλει το καλό σου..

9. Μαζί έχετε ζήσει τα πάντα. Ό,τι θυμάσαι από εσένα, το έχετε ζήσει μαζί. Τρέλες, μεγάλα ρεζίλια, τσακωμούς με άλλους, ταξίδια, διακοπές, καφέδες, χωρισμούς, γάμους, μωρά...

10.   Όταν λείπεις σε υποστηρίζει σαν να ήσουν εκεί. Βασικά πολύ περισσότερο. Εσύ για τον εαυτό σου δεν θα έλεγες ποτέ αυτά τα λόγια, ίσως και να μην τα σκεφτόσουν καν. Εκείνη σε παρουσιάζει super ηρωίδα και η πλάκα είναι ότι το πιστεύει.

Σήμερα έχει γενέθλια το σκιουράκι μου το γλυκό και δεν της είπα πολλά. Κυρίως δεν της είπα πόσο περήφανη είμαι για εκείνη. Για τον χαρακτήρα της, το κέφι της και την ηθική της.

 

Να σε χαιρόμαστε σκιουρίνα;)

 

Παπς

 

Leave a Reply

go to top