Τι  μου έμαθε το 2015 so far! Μήπως είναι νωρίς για απολογισμούς; Μπα.. όχι! 

flair 2015

Γιατί να κάνει κάποιος απολογισμό το Μάρτιο; Ίσως γιατί οι δύο πρώτοι μήνες του 2015 ήταν τόσο γεμάτοι, είχαν τόσες αλλάγες και ανατροπές που, ναι, το Μάρτιο κάνω απολογισμό! Κάνω απολογισμό και σκέφτομαι, εκτιμώ, αναθεωρώ και πάντα αισιοδοξώ..

Οι δύο πρώτοι μήνες του 2015 ήταν για εμένα ένα μεγάλο μάθημα, ένα δίμηνο που με έβαλε σε νέους δρόμους με εντελώς καινούργιες προτεραιότητες. Η άφιξη ενός μωρού, σου αλλάζει κυριολεκτικά όλα όσα πίστευες ακόμα και στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης σου.

Φέτος λοιπόν αντιλήφθηκα την αξία του... δανεισμού. Οι φίλες μου, μόλις γέννησα έτρεξαν να πάρουν σειρά να μου δανείσουν πράγματα που είχαν από τα δικά τους μωρά. Η Κατερίνα, επέμενε και δεν δεχόταν δεύτερη κουβέντα για να πάρω το κρεβάτι του γιου της, που τώρα είναι πλέον μεγάλος άντρας (5 ετών) και όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστώ για τον μπέμπη. Η χαρά της τη μέρα που παίρναμε τα πράγματα από το σπίτι της, με έκανε να πιστεύω πως όταν δανείζεσαι πράγματα από φίλες σου, ρούχα, αντικείμενα, αυτά έχουν μια ξεχωριστή αστερόσκονη επάνω τους. Έχουν φτάσει σπίτι σου με αγάπη και όχι μέσω της κάρτας σου που πέρασε από ένα άψυχο μηχάνημα σε ένα επίσης άψυχο ταμείο. Στην κούνια αυτή μεγάλωσε ένα άλλο παιδάκι και τώρα θα μεγαλώσει ένα νέο.. Πόσο όμορφο μπορεί να είναι αυτό.

Φέτος, έμαθα πως οι φίλοι φαίνονται στα δύσκολα. Πάντα έλεγα πως στα δύσκολα όλοι θα σου συμπαρασταθούν, στα εύκολα και στα ευχάριστα πρέπει να δεις ποιος θα είναι δίπλα σου. Και εν μέρει συμφωνώ, όμως και στα δύσκολα διακρίνεις πολλά. Ποιος είναι στ'αλήθεια δίπλα σου. Ουσιαστικά. Με την ψυχή του. Ποιος έχει το μυαλό του στο πρόβλημά σου και όταν μιλάτε στο τηλέφωνο σου λέει χαζομάρες για να αποσπάσει την προσοχή σου και να σε κάνει να ξεχαστείς.

K_P_1918

 

IMG_0832

Φέτος, έμαθα πως η οικογένεια που δημιουργείς είναι το μεγαλύτερο αγαθό στον κόσμο ολόκληρο. Πριν κάνεις μωράκι απορείς. Λες μα πώς θα αλλάξω εγώ όλη μου τη ζωή για ένα μωρό; Και τώρα όταν θέλω να βγαίνω πώς θα γίνεται αυτό; Πώς θα πηγαίνω διακοπές; Πώς, πώς πώς; Έρχεται το μωρό και μαζί του φέρνει και την απάντηση. Εύκολα, χωρίς δεύτερη σκέψη, με τη μεγαλύτερη χαρά του πλανήτη! Η οικογένεια που δημιουργείς είναι ικανή να σου αλλάξει τα πιστεύω, τις πεποιθήσεις, τον τρόπο ζωής και να σε κάνει έναν καλύτερο άνθρωπο.

 

Φέτος, έμαθα πως η ζωή είναι μικρή ή τουλάχιστον πιο μικρή από ό,τι ίσως έχεις στο μυαλό σου και δεν βλάπτει να λες σ'αγαπώ σε άσχετες στιγμές. Μιλάς με την κολλητή σου και αφού κλείσετε, της στέλνεις ένα μήνυμα "ρε συ, σε αγαπάω" και το εννοείς. Μιλάς με τον μπαμπά σου στο τηλέφωνο και του λες "μπαμπάκα μου σε αγαπάω" και σπάει η φωνή του ξαφνικά και σου λέει "κι εγώ μωρό μου" γιατί πάντα θα είσαι το μωρό του. Παίζεις με τον σκύλο σου και του πιάνεις το μουσουδάκι και του φωνάζεις "ΣΕ ΑΓΑΠΑΩ" κι εκείνος δεν ξέρει πώς να εκτονώσει τη χαρά του από την ενέργεια που του δίνεις και χοροπηδάει στον αέρα.

IMG_2033

Το 2015 θα είναι μια νέα χρονιά, μια χρονιά όμορφη, ανάλαφρη, υπέροχη. Μια χρονιά αισιόδοξη και γεμάτη. Γιατί θα τη ζήσουμε με πάθος..

 

#flair

#flair_it_up

flair 2015 a

 

 

Leave a Reply

go to top