Πώς θα επιλέξω το σωστό στρώμα για την κούνια του μωρού μου;

Θα ξεκινήσω αυτό το post λέγοντάς σας πως όσο καλύτερα κοιμάται το μωρό σας ή το παιδάκι σας, τόσο καλύτερη είναι η καθημερινότητα μαζί του! 

Όντας έγκυος στο 2ο παιδάκι μου η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι θα χρησιμοποιήσω το στρώμα του Οδυσσέα. Σκεφτόμουν πόσο μπορεί να έχει «χαλάσει» ένα στρώμα που χρησιμοποιήθηκε για 1,5 χρόνο το πολύ και το οποίο και καθαρίζαμε και περιποιούμασταν άριστα. Η πρώτη και κύρια συμβουλή όταν πρόκειται να βρείτε στρώμα για το μικρό σας είναι «Νέο μωρό …νέο στρώμα!». Το επιβάλλουν οι λόγοι υγιεινής και οι κανόνες ασφαλείας για τα μωρά.

Αφήνοντας πίσω λοιπόν την ιδέα ότι το στρώμα το έχουμε, έπρεπε να επιλέξω νέοστρώμα. Θα μου πείτε δύσκολο είναι; Μάλλον όχι, αν έχεις κατάλληλη βοήθεια και κάποιον να σου εξηγήσει τις διαφορές των στρωμάτων μεταξύ τους καθώς και τι προσφέρει το καθένα στο μωράκι σου. Επισκέφθηκα τα καταστήματα mothercare και σε μια συνεδρία Personal Shopper έμαθα τα πάντα γύρω από το μείζον θέμα "στρώμα"!

 

Τα βασικά σημεία λοιπόν που πρέπει κανείς να προσέξει είναι: 

Ποιά είναι η βασική σύνθεση/ δομή του στρώματος. Εδώ οι επιλογές είναι 4:

Με ελατήρια. Εδώ μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε ανεξάρτητα ελατήρια σε θήκες που  παρέχουν περισσότερη άνεση στην πλάτη, τον αυχένα και το κεφαλάκι του μωρού σας ή σε ανοιχτά ελατήρια που είναι πιο ανθεκτικά και κάνουν το στρώμα πιο σταθερό. 

Με Latex. Προσφέρει μοναδική ελαστικότητα και ευκαμψία ενώ έχει μεγάλη αντοχή. Εμποδίζει την ανάπτυξη μικροβίων, μυκήτων, μικροβίων και ακάρεων αφού το στρώμα έχει τον ιδανικό εξαερισμό.

Με αφρώδες υλικό (Foam). To υλικό αυτό είναι υψηλής πυκνότητας και το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι είναι ανθεκτικό και εύκαμπτο. Παίρνει το σχήμα του σώματος επανέρχεται όμως και επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα. 

Με Κοκοφοίνικα. Είναι 100% φυσικό προϊόν μεγάλης αντοχής και προέρχεται από την επεξεργασία εξωτερικών ινών της τροπικής καρύδας. Προσφέρει άνεση και μεγάλη ευκαμψία.

Διάβασε περισσότερες λεπτομέρειες στο www.mothercare.gr ή καλύτερα ζήτησε από μια υπάλληλο να σε βοηθήσει για να βρεις το κατάλληλο στρώμα για το μωράκι σου:)

 

Το κάλυμμα του στρώματος. Το έχουμε στο μυαλό μας ως κάτι πολύ απλό αλλά είναι το σημείο του στρώματος που ρυθμίζει πολλούς παράγοντες. 

Να ρυθμίσει τη θερμοκρασία του στρώματος. Υπάρχουν στρώματα που αφαιρώντας το κάλυμμα τους γίνονται πιο δροσερά.

Έλεγχος εφίδρωσης. Η τεχνολογία του καλύμματος είναι τέτοια που κρατά το μωρό στεγνό και καθαρό 

Κάλυμμα που πλένεται στο πλυντήριο. Ένας παράγοντας που πρέπει να έχετε πάντα υπόψη σας! Τα μωράκια μας λερώνονται και είναι σημαντικό να μπορούμε να κρατάμε τόσο αυτά όσο και το στρώμα τους καθαρά.  

Υποαλλαεργικό/ Αντιβακτηριακό/ Αντικμυκητογόνο. Εδώ υπάρχουν διάφορες επιλογές που βοηθούν να μην δημιουργούνται αλλεργίες στο μωρό και μειώνουν την εμφάνιση ακάραιων και μυκήτων στο στρώμα άρα προλαμβάνουν από την πιθανότητα ερεθισμών στο μικρό σας.

 

Διάλεξε λοιπόν το στρώμα που ταιριάζει στο δικό σου μωράκι με την βοήθεια των ειδικών στα mothercare και μη σταματάς να το χαζεύεις όταν κοιμάται! Είναι μια μαγική εικόνα!

Leave a Reply

go to top