Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ | Δωρεάν digital δράσεις και 3 συναρπαστικά εργαστήρια που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί!

Είμαι σίγουρη πως είστε πολύ ενημερωμένες μαμάδες και γνωρίζετε πως η 18η Μαΐου είναι η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε και αξίζει πραγματικά να μάθετε είναι πως το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τη Διεθνή Μέρα Μουσείων, με έναν ξεχωριστό digital τρόπο στο otegroupmuseum.gr !

Τι εννοώ; Το 1977, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) όρισε την 18η Μαΐου ως τη Διεθνή Ημέρα Μουσείου, από τότε, κάθε Μάιο, τα μουσεία όλου του κόσμου γιορτάζουν!

Αυτή την ημέρα, τα μουσεία ανοίγουν τις πόρτες τους σε όλους, ελεύθερα και μας προσκαλούν να θαυμάσουμε κομμάτια πολιτισμού και τέχνης σε κάθε πιθανή μορφή. Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και καθώς τα μουσεία παραμένουν κλειστά, όλες οι δράσεις των μουσείων θα έχουν ψηφιακό χαρακτήρα. Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ, ένα Μουσείο που αφηγείται την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, θα συμμετάσχει και φέτος με δωρεάν digital δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που εμπνέονται από το φετινό θέμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων: «Μουσεία για την ισότητα. Πολυμορφία και Κοινωνική Συνοχή».  

 

Έτσι, στις 16, 17 και 18 Μαΐου, αυτό το Σαββατοκύριακο και την ερχόμενη Δευτέρα , το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, αλλά και την Παγκόσμια Ημέρα Τηλεπικοινωνιών με πολλές πρωτότυπες εκπλήξεις! Σκοπός είναι να παραμείνουμε συνδεδεμένοι και δημιουργικοί, με βασικά εργαλεία την τέχνη και την τεχνολογία. Τις τρεις αυτές μέρες, το site του Μουσείου θα φιλοξενήσει συναρπαστικά εικαστικά και μουσικά εργαστήρια, αλλά και ένα μοναδικό ψηφιακό παιχνίδι. Ολα τα προγράμματα χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας, εμπνέονται από τις Συλλογές του μουσείου και απευθύνονται σε όλους, ενώ μεταδίδουν το μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς-Μένουμε Συνδεδεμένοι-Μένουμε Δημιουργικοί».

(Εδώ η Ιριάνα επηρεασμένη από το εργαστήρι που θέλει οπωσδήποτε να παρακολουθήσει!)

Μαμάδες, δεν είναι συναρπαστικό;

 

Δείτε τα τρία φανταστικά εργαστήρια που θέλω να παρακολουθήσετε με τα παιδιά σας:

1. Εικαστικό εργαστήρι: «Καντράν όλου του κόσμου ενωθείτε!»

(για όλες τις ηλικίες)

Το καντράν είναι ένας κύκλος! Η γη μας είναι ένας κύκλος.  Ο κύκλος είναι ένα σχήμα που μας φέρνει όλους πιο κοντά και μας συνδέει, χωρίς να αποκλείει ή να ξεχωρίζει κανέναν.
Οι συμμετέχοντες στο εργαστήρι μαθαίνουν για τις τηλεφωνικές συσκευές της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών και εμπνέονται για να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεφωνικό καντράν.  Στη μία όψη κολλούν χρωματιστά χαρτόνια, αριθμούς, κουμπιά, χάντρες ή ανακυκλώσιμα υλικά που θα βρουν στο σπίτι τους  (καλαμάκια, σακούλες, αλουμινόχαρτο), ενώ στη δεύτερη όψη ζωγραφίζουν τους κύκλους του Wassily Kandinsky με κηρομπογιές, μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές.

* Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 , στις 12.00  & τη Δευτέρα 18/5 στις 18.00 (διάρκεια προγράμματος: 45’).

 

2. Μουσικό εργαστήρι: «Η φαντασία δημιουργεί την πραγματικότητα»

(ηλικίες 6-10 και ενήλικες)

Με την καθοδήγηση μουσικών και παιδαγωγών, παιδιά  και ενήλικες μαθαίνουν τους τρόπους που χρησιμοποιούσαν παλιά οι άνθρωποι για να στείλουν μηνύματα (φρυκτωρίες, αγγελιοφόροι, σήματα Μορς) και δημιουργούν ένα πρωτότυπο μουσικό σύνολο, χρησιμοποιώντας απλά οικιακά σκεύη, όπως κουτάλες, κατσαρόλες κ.ά.

* Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί LIVE την Κυριακή 17/5 στις 11.00 και τη Δευτέρα 18/5 στις 17.00 (διάρκεια προγράμματος: 30’)

TIP! Για όσους θέλουν να πραγματοποιήσουν το Εικαστικό και Μουσικό Εργαστήρι άλλη μέρα και ώρα, μπορούν να κατεβάσουν από το Σάββατο 16/5 τη σχετική εφαρμογή από το site του Μουσείου. 

(Ξεκάθαρα έτοιμος ο Οδυσσέας για το μουσικό εργαστήρι!!)

3. Ψηφιακό Παιχνίδι: «Το τηλέφωνο μέσα από ψηφιακά παζλ & γελοιογραφίες»

(από 6 χρονών)

Οι ψηφιακοί επισκέπτες θα γνωρίσουν την έννοια της γελοιογραφίας και θα μάθουν για τη δύναμη της εικόνας που καταλύει κάθε εμπόδιο, γλωσσικό, μαθησιακό, ηλικιακό. 5 διαφορετικά ψηφιακά παζλ που απεικονίζουν γελοιογραφίες εμπνευσμένες από τις συλλογές του Μουσείου περιμένουν τους επισκέπτες να σύρουν τα κομμάτια στη σωστή θέση και να ανακαλύψουν με ποιο μουσειακό έκθεμα σχετίζεται η κάθε γελοιογραφία.

Όλα τα προγράμματα χρησιμοποιούν τη δύναμη της τεχνολογίας, εμπνέονται από τις Συλλογές του μουσείου και απευθύνονται σε όλους, ενώ μεταδίδουν το μήνυμα «Μένουμε Ασφαλείς-Μένουμε Συνδεδεμένοι-Μένουμε Δημιουργικοί». 

Για όλα τα ψηφιακά προγράμματα του μουσείου, κάντε κράτηση ηλεκτρονικά στο www.otegroupmuseum.gr/portal/icom για να παρακολουθήσετε τα δωρεάν live εικαστικά και μουσικά εργαστήρια και κατεβάστε την εφαρμογή για να «παίξετε»  το ψηφιακό παιχνίδι.

 

Με απλά λόγια,

1. μπείτε εδώ: www.otegroupmuseum.gr/portal/icom 

2. κάντε κράτηση

3. και παρακολουθήστε τα δωρεάν live εικαστικά και μουσικά εργαστήρια και παίξτε το ψηφιακό παιχνίδι! 

 
*Τα προγράμματα θα εμφανίζονται και στη νέα ενότητα #StayConnected του site, με περιεχόμενο που συνεχώς ανανεώνεται. Πιο συγκεκριμένα, η  ενότητα αυτή προβάλλει τις digital εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δράσεις του Μουσείου εμπνευσμένες από την ιστορία των τηλεπικοινωνιών, ψηφιακές περιηγήσεις σε επιλεγμένα σημεία επαυξημένης (ΑR)  και εικονικής πραγματικότητας (VR)  της μόνιμης έκθεσης και άγνωστες ιστορίες τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα και τον κόσμο.
 
#StayCurious #StayConnected #InternationalMuseumDay


 

Τέλειο! Μυρτώ σε ευχαριστούμε!

WOW πού τα βρίσκεις

Πραγματικά ενδιαφέρον, τελικά υπάρχουν ωραία πράγματα για παιδιά!

Leave a Reply

go to top