Εσείς ξέρετε πόσο ψηλό θα γίνει το παιδί σας;

Η μαμά μου πάντα έλεγε, "μέτρησε τον Οδυσσέα ακριβώς δύο ετών, διπλασίασε το ύψος του και θα δεις ακριβώς πόσο ψηλός θα γίνει. Και σε εσένα το ίδιο έκανα και βγήκε"! Γεμάτη περηφάνεια, έλεγε αυτή τη φράση για πολλάααα χρόνια! Μέχρι που μια μέρα, άνοιξα το ημερολόγιο που μου έγραφε και είδα ότι το ύψος μου όταν ήμουν 2 ετών αν το διπλασίαζες έβγαζε έναν εντελώς άλλο αριθμό. Έτσι έφτασα να ρωτήσω την παιδίατρο και να μάθω πως όλα αυτά είναι μαμαδίστικες απόψεις που όμως ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα!

 

"Έλα μωρέ", σκέφτηκα, "ας γίνει όσο θέλει, θα το δω μεγαλώνοντας". Τώρα όμως που ο Οδυσσέας έγινε 2.5 ετών και ξεκίνησε παιδικό, ξεκίνησε η συζήτηση με τον μπαμπά του για το άθλημα που θα θέλαμε ή καλύτερα που θα ήθελε να ακολουθήσει...

Έτσι συνειδητοποιήσαμε πως το τελικό ύψος του Οδυσσέα, άρχισε να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς αν πρόκειται να γίνει 1.90 ναι, είναι καλό να πάει μπάσκετ, αν όχι, τότε μπορούμε να στραφούμε σε κάποιο άλλο άθλημα.

 

Και ξαφνικά, διαβάζοντας για το πακέτο εξετάσεων που παρέχει το Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών για τους μικρούς αθλητές, διάβασα το εξής: υπάρχει εξέταση που προβλέπει το τελικό ύψος των παιδιών και νεαρών αθλητών! Η εξέταση περιλαμβάνει παιδοενδοκρινολογική κλινική εκτίμηση και Ακτινογραφία άκρας χειρός F1 λήψη, κοστίζει 35 ευρώ και κατά τη γνώμη μου έχει πολύ ενδιαφέρον καθώς σίγουρα στα αγόρια αλλά και στα κορίτσια, μπορεί να βοηθήσει τον γονιό στον αθλητικό προσανατολισμό!  Εμείς κλείσαμε ραντεβού για την επόμενη εβδομάδα!

Όσο για τις υπόλοιπες εξετάσεις των μικρών αθλητών, θέλω να μοιραστώ μαζί σας πως μπορείτε να κάνετε στο παιδάκι σας κάποιες ΠΟΛΥ σημαντικές εξετάσεις προκειμένου να είστε ήσυχοι πως θα τρέχει και θα παίζει χωρίς κανένα πρόβλημα!

 

Τι εννοώ; Στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών, μπορείτε να κάνετε καρδιολογικό και ορθοπεδικό έλεγχο και θέλω να δώσετε έξτρα σημασία στην ανίχνευση παραμορφώσεων της σπονδυλικής στήλης. Τη σπονδυλική στήλη μην την περιφρονείτε καθόλου! Καταπονείται πολύ από την τσαντούλα τους και θέλει έλεγχο για να προλάβουμε τυχόν προβλήματα!

 

Όλες οι εξετάσεις των μικρών αθλητών πραγματοποιούνται στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών μέχρι τις 31/10 και μπορείτε να καλέσετε στα τηλέφωνα 210 6862397-339 για να κλείσετε το ραντεβού σας!

 

Όπως κατάλαβες μπέμπα, σε λίγο καιρό θα υπολογίσουμε και το δικό σου ύψος!

 

Διαβάστε επίσης:

Παιδικές Αλλεργίες : ο ανοιξιάτικος επισκέπτης!

12 +1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζει κάθε γονιός για τα κρεατάκια και τις αμυγδαλές του παιδιού του.

 

 

 

Pragmatika xrisimi eksetasi 8a paw kai ta 2!

Leave a Reply

go to top