Πώς θα διατηρήσεις το ξανθό χρώμα στα μαλλιά σου αν είσαι έγκυος. Συνέντευξη με τον Σταύρο Σακάτο.

Όταν μείνεις έγκυος σαφώς και έχεις να αντιμετωπίσεις χιλιάδες σκέψεις, προβληματισμούς, χαρές, αγωνίες. Δεν θα αναλωθώ σε αυτά, αλλά ως "χρόνια ξανθιά" θα σας πω ότι τόσο στην πρώτη εγκυμοσύνη όσο και τώρα που διανύω τον 5ο μήνα της δεύτερης, προβληματίστηκα με το χρώμα των μαλλιών μου. Ξέρω πως είναι κοινή συζήτηση των blondies για το τι μέλλει γενέσθαι εκείνη την περίοδο και επειδή το δοκίμασα, πιστεύω ότι (ω ναι) βρήκα τη λύση!

Εγκυμοσύνη και φυσικό ξανθό γίνεται; Γίνεται!

 

Στο 23 Hair Creations του Σταύρου Σακάτου, ανοίξαμε μεγάλη κουβέντα με την ομάδα και την αγαπημένη μου Μάρω Σούμπαση που εμπιστεύομαι τυφλά στο χρώμα γιατί στα παιδιά δεν άρεσε καθόλου το ξανθό (λίγο 90s ) αποτέλεσμα που κάνουν οι ανταύγειες όταν γίνουν μόνες τους χωρίς βαφή. Και είχαν απόλυτο δίκιο.

Μου πρότειναν το Sombre. Σπάνια κάνω αλλάγες στα μαλλιά μου αλλά ένιωσα τόση εμπιστοσύνη που το πήρα απόφαση.

Να λοιπόν οι πιο βασικές απορίες μιας ξανθιάς εγκύου. Μας τις απαντάει όλες ο Σταύρος Σακάτος;)

1. Γιατί δεν κάνει να βάφω τα μαλλιά μου αυτούς τους 9 μήνες;

Δεν υπάρχουν σαφείς ιατρικές οδηγίες που λένε να μην βάφεις τα μαλλιά σου, ωστόσο γιατί να ρισκάρεις να περάσει στο μωρό σου κάποια χημική ουσία. Σίγουρα απόφυγε οποιαδήποτε βαφή το πρώτο 3μηνο που είναι η περίοδος της μεγάλης ανάπτυξης του μωρού. Δημιουργούνται τα όργανα του μωρού σου, οι μύες και γενικά οι γιατροί νομίζω είναι κάθετοι σε αυτό. Στη συνέχεια, ρώτησε ξανά τον γυναικολόγο σου, αλλά ό,τι και να σου πει, γιατί να ρισκάρεις να φέρεις το έμβρυο σε επαφή με βλαβερές χημικές ουσίες;

 

2. Δηλαδή να κάνω ανταύγειες αφήνοντας λίγα χιλιοστά από τη ρίζα ανέπαφα;

Ναι, η μια λύση είναι όντως οι ανταύγειες, ωστόσο το αποτέλεσμα ίσως δεν θα είναι ακριβώς αυτό που έχεις ονειρευτεί ή αυτό που είχες πριν την εγκυμοσύνη. Μην ξεχνάς κιόλας ότι οι ορμονικές αλλαγές στη γυναίκα, επηρεάζουν ακόμα και το χρώμα της βάσης σου. Πάντως, υπάρχουν και άλλες τεχνικές με διαφάνειες όπου το αποτέλεσμα θα είναι σαν να έχει ςκάνει βαφή χωρίς όμως να ακουμπάμε το τριχωτό της κεφαλής, όπου οι πόροι του δέρματος απορροφούν τα χημικά.

3. Το πιο φυσικό αποτέλεσμα πάντως λέγεται sombre και έχει να κάνει με μια λίγο πιο σκούρα βάση και ανοιχτές άκρες.

Τι είναι λοιπόν το sombre ;

Το sombre είναι  μια υπέροχη μέθοδος που δίνει ένα εξαιρετικά φυσικό αποτέλεσμα και έχει να κάνει με τη διαβάθμιση των χρωμάτων! Ενώ στο ombré εχουμε 2 αποχρώσεις στο sombre έχουμε τρεις. Στο Sombre το ένα χρώμα καλύπτει το άλλο με δεξιοτεχνία με αποτέλεσμα να έχουμε μια εντελώς φυσική απόχρωση! Συχνά, για να φωτίσουμε το πρόσωπο, κανουμε και λίγα φλας στο μπροστινό μέρος! Το αποτέλεσμα, ίσως σας αρέσει ακόμα περισσότερο από το "ξανθό" που είχατε πριν την εγκυμοσύνη!
Γνώρισε την ομάδα του 23 Hair Creations εδώ!

Leave a Reply

go to top