SATTVA YOGA @ yes I do
Satva_Yoga-38


Ο διαγωνισμός έληξε.

Πρώτη νικήτρια η: Ευαγγελία Στρογγυλού

Δεύτερη νικήτρια η: Μαριάνα Ιωάννου

----------------------------------------------------------


Μεταξύ της μίας εντύπωσης ότι η yoga είναι μόνο ανάσες και ύπνος και της άλλης ότι η yoga είναι αεροπλανικά από το ταβάνι με κατακόρυφα, υπάρχει μέθοδος Iyengar που είναι μάλλον η χρυσή τομή. Η χρυσή τομή της άσκησης και της εσωτερικής ηρεμίας, της ενδυνάμωσης και της σωστής στάσης του σώματος, της ισορροπίας και της ευεξίας.


Πριν από λίγες ημέρες παρακολούθησα ένα 90λεπτο μάθημα iyengar yoga από τη Λίνα Χαρίτου και μπήκα για πρώτη φορά στον πειρασμό να αφήσω στην άκρη την έντονη αερόβια άσκηση που ομολογουμένως αγαπώ!


Πού; Στο Γκάζι, στην απίστευτη αίθουσα του θεάτρου 104, στην Ευμολπιδών, στο Γκάζι. Σε έναν ψηλοτάβανο θεατρικό χώρο με παρκέ, γεμάτο κορίτσια και όλα τα funky yoga αξεσουάρ σε παστέλ χρώματα!


Satva_Yoga-35


Trainer; Η Λίνα Χαρίτου. "Certified Iyengar yoga teacher-introductory level II", όπως διάβασα, αλλά αυτό που εγώ μπορώ να σας μεταφέρω είναι πως έχει έναν μαγικό τρόπο να σε πείθει πως μπορείς να σκύψεις και να φτάσεις το κεφάλι σου στο πάτωμα. Γλυκιά ήρεμη φωνή, σε πιστεύει, σε ενθαρρύνει, σε χαλαρώνει και σε επιβραβεύει. Διαπίστωσα την ώρα του μαθήματος πως ο δάσκαλος της yoga δεν αρκεί να είναι καλός στο training κομμάτι. Πρέπει να είναι γεννημένος για αυτό.


Τι είναι yoga; Yoga, στα σανσκριτικά, σημαίνει ένωση. Ένωση των σωματικών, ψυχικών και νοητικών μας δυνάμεων. Αυτή η συνένωση μας οδηγεί σε μια νέα θεώρηση της ζωής. Η yoga εμφανίστηκε πριν από περίπου 4000 χρόνια στην Ινδία και παραμένει πάντα επίκαιρη και εξαιρετικά ωφέλιμη.Μέσω των ασκήσεων της yoga επιτυγχάνεται η διατήρηση της καλής υγείας που προέρχεται από την αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος, του οξυγόνου και της νευρικής ενέργειας σαν αποτέλεσμα του ανοίγματος των σφιγμένων αρθρώσεων και της διάτασης και χαλάρωσης των σφιγμένων μυών.

Satva_Yoga-45 Satva_Yoga-49


Ποια είναι η μέθοδος Iyengar; Στην πράξη, η εκμάθηση της μεθόδου Iyengar ξεκινά από τη σε βάθος μελέτη των asanas (στάσεις, θέσεις του σώματος). Κατά τη διάρκεια της άσκησης δίνεται έμφαση στην ευθυγράμμιση του σώματος, στην αλληλουχία των ασκήσεων και στο χρόνο που χρειάζεται κάθε asana για να εκτελεστεί σωστά.Δεδομένου ότι κάθε σώμα έχει διαφορετικά δυνατά και αδύνατα σημεία o Iyengar ανέπτυξε, επίσης, τη χρήση βοηθημάτων (τα οποία και βρήκα εξαιρετικά pop & funky). Τα βοηθήματα είναι αντικείμενα που βοηθούν το άτομο να προσαρμόσει ή να στηρίξει το σώμα του στις διάφορες στάσεις, ώστε να μπορεί να εργαστεί με ένα εύρος κίνησης που να είναι ασφαλές και αποτελεσματικό.Ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι, αν και οι θεραπευτικές ιδιότητες των asanas είναι γνωστές εδώ και αιώνες, η επιμονή του Iyengar στη σωστή, από ανατομικής άποψης, ευθυγράμμιση του σώματος και στις σωστές μεθόδους εργασίας συνέβαλε στη βελτίωση αυτών των ιδιοτήτων.Δείτε το πρόγραμμα του SattvaYogaStudio εδώ !

Και βέβαια νύφες to be ή κορίτσια που απλά θέλετε να το δοκιμάσετε, λάβετε μέρος στον διαγωνισμό μας!


Κάντε like εδώ και comment με το όνομά σας και κερδίστε:


1. Πρώτος νικητής: 4 δωρεάν μαθήματα Iyengar yoga αξίας 60 ευρώ και δωρεάν εγγραφή στο σύλλογο για ένα έτος

2. Δεύτερος νικητής : 3 δωρεάν μαθήματα Iyengar yoga αξίας 45 ευρώ

 

Δείτε και όλο το backstage του πρώτου μου μαθήματος, με κορίτσια που βέβαια έχουν εξασκηθεί πολύ και είναι ήδη σε πολύ καλό επίπεδο! Αυτό δηλαδή που έχω βάλει στόχο κι εγώ!


Satva_Yoga-5 Satva_Yoga-12 Satva_Yoga-11 Satva_Yoga-10 Satva_Yoga-15 Satva_Yoga-16 Satva_Yoga-17 Satva_Yoga-18 Satva_Yoga-23 Satva_Yoga-30 Satva_Yoga-28 Satva_Yoga-27 Satva_Yoga-25 Satva_Yoga-34 Satva_Yoga-24yoga yes i doPhotos by Γιώργος Κουτσουβέλης.


https://www.facebook.com/yiorgok?fref=ts

Όσο για τη Λίνα, ιδιοκτήτρια και δασκάλα Iyengar yoga στο Sattva yoga studio, είναι γέννημα θρέμμα Αθηναία. Παρόλο που δεν έχει ζήσει μόνιμα στο εξωτερικό λατρεύει τα ταξίδια και πιστεύει ακράδαντα  πως είναι πολίτης του κόσμου καθώς επίσης πως κάθε yogi ή yogini που σέβεται τον εαυτό του έχει ως μότο ‘Όπου γης και πατρίς’.  Αρχικά την κέρδισε ο χώρος της μόδας όπου σχεδόν 20 χρόνια πλέον έχει εργαστεί για μεγάλες ελληνικές εταιρίες ως σχεδιάστρια μόδας πριν 10 χρόνια όμως η Iyengar yoga μπήκε στη ζωή της και χάρη στο δάσκαλό της Χρήστο Παύλου ήταν κεραυνοβόλος έρωτας!  Χάρη στην Iyengar yoga πολύ γρήγορα λύθηκαν τα μυοσκελετικά προβλήματα που είχε αποκτήσει εξαιτίας της καθιστικής ζωής όπως προβλήματα στη μέση και τενοντίτιδα ενώ η  εντατική εξάσκηση την βοήθησε να αποβάλλει το άγχος και το stress και να επέλθει η σωματική αλλά και ψυχική ηρεμία στη ζωή της.   Ήξερε πως η γιόγκα πια ήταν τρόπος ζωής έτσι αποφάσισε να τα αλλάξει όλα και να ασχοληθεί ολοκληρωτικά με τη yoga ,το 2010 ανοίγει το Sattva yoga studio!  Saattva , στα σανσκριτικά ,σημαίνει Αρμονία ψυχική ,σωματική και νοητική και είναι αυτό που προσπαθεί μαζί με τους μαθητές της να επιτύχουν.  Το 2011 με επιτυχία απέκτησε το πρώτο δίπλωμα για τη διδασκαλία της Iyengar yoga και συνεχίζει τις σπουδές της για το επόμενο επίπεδο . Μέσω της yoga συνειδητοποίησε πως  σταδιακά όχι μόνο γίνεσαι ένας καλύτερος άνθρωπος  για τους γύρω σου αλλά το σημαντικότερο είναι να αγαπάς και να δέχεσαι τον εαυτό σου!

Satva_Yoga-50


Wearing: Reebok Yoga line.

Leave a Reply

go to top