Γάμος με ταϋλανδέζικο μενού! #Tamarind
Added by myrto on June 18, 2015
Έρχεται κάποια στιγμή που μέσα σε όλο το τρέξιμο της γαμήλιας προετοιμασίας πρέπει να αποφασίσετε και τι θα επιλέξετε να περιλαμβάνει το γαμήλιο μενού σας. Αρκετοί chef πλέον, υποστηρίζουν ότι ο μπουφές αγγίζει τα όρια του passé και πως η επιλογή ενός συγκεκριμένου μενού θα πρέπει να γίνεται με πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, αν δεν θέλετε να οδηγηθείτε στην απόφαση κλασικών γαμήλιων μενού (ορεκτικό- κυρίως |συνήθως κρέας|- γλυκό).
Η δική μας πρόταση για ένα “διαφορετικό” γαμήλιο μενού, έρχεται με αφορμή το γάμο πολύ καλής μας φίλης από την ομάδα του Yes I do, που ούσα λάτρης της ethnic κουζίνας, μας κάλεσε ένα απόγευμα Τρίτης να δοκιμάσουμε γεύσεις με thai feeling! Για κάποιες από εμάς η επαφή με την ταϊλανδέζικη κουζίνα ήταν πρωτόγνωρη για κάποιες άλλες όχι, κάτι που έκανε την βραδιά άκρως ενδιαφέρουσα!
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, πως η thai κουζίνα αποτελεί φέτος την πιο hip επιλογή της πόλης. Δροσερή και spicy μαζί, χορταστική αλλά ελαφριά, ιδιαίτερη αλλά απίστευτα νόστιμη, η ταϋλανδέζικη κουζίνα αποτελεί το νέο next big thing στα wedding menus!
Το ραντεβού δόθηκε, ίσως στον πιο αυθεντικό thai χώρο της Αθήνας, στο Tamarind . Σε μια απόλυτα έθνικ ατμόσφαιρα με υπέροχη μουσική που σε έκανε να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι στο κέντρο της πόλης, ο ουρανίσκος μας μυήθηκε σε νέες γεύσεις. Το τραπέζι μας ήταν στρωμένο σε γαμήλιες αποχρώσεις, μικρά φαναράκια κοσμούσαν το χώρο ενώ το μενού μας προβλημάτισε ευχάριστα γιατί δεν ξέραμε τι να πρωτοδιαλέξουμε! Ευτυχώς ο executive chef Ben Προβής, η Άντζελα (ιδιοκτήτρια του μαγαζιού) και το φιλόξενο προσωπικό, μας έβγαλαν από τη “δύσκολη θέση” της επιλογής!
Για καλωσόρισμα ξεκινήσαμε με δροσερά cocktails. Με τη βοήθεια του bartender Ιωάννη Ορφανού διαλέξαμε το κατάλληλο για την κάθεμιά μιας. Η υποψήφια bride to be επέλεξε το κλασικό Thai Sabai με βάση το Vanilla Rum πλαισιωμένο με Jasmin Tea και Lime ενώ οι fans των πιο πικάντικων γεύσεων επέλεξαν Smoked Chilli Coco. Φυσικά υπήρχε και μια από εμάς που δεν πίνει αλκοόλ και τρελάθηκε με το Mocktail Spicy Gingerman.
Όμως τα cocktail δεν ήταν παρά μόνο η αρχή, μιας και η βραδιά είχε ξεκινήσει με τα πρώτα πιάτα να έρχονται. Παρότι καλοκαίρι δοκιμάσαμε σαν πρώτο πιάτο την σούπα Tom Yam Kung πικάντικη και όξινη ταυτόχρονα με τις γαρίδες να δροσίζουν τη γεύση μας.
Συνεχίσαμε με την ταϊλανδέζικη εκδοχή των spring rolls τα Porpia Tod, όπου ουσιαστικά πρόκειται για τραγανά φύλλα ρυζιού γεμισμένα με λαχανικά, κοτόπουλο, χοιρινό και γαρίδες και αυτό που μας άρεσε πολύ είναι ότι τα φάγαμε με chopsticks. Πόσο τέλειο wedding prop τα chopsticks! Τα φανταστήκαμε σχεδιασμένα με τα αρχικά του ζευγαριού!
Πάντως αν δεν είσαστε εξοικειωμένοι με τα “μαγικά” ξυλάκια, αυτό που μοιράστηκε μαζί μας το προσωπικό του μαγαζιού είναι ότι ούτε στην Ταϊλάνδη συνηθίζουν να τρώνε με chopsticks, επομένως no worries, πιάστε τα με το πηρούνι ή… το χέρι! Τα παραπάνω τα συνοδεύσαμε με την πιο summerish salad την Yam Ma Muang με φρέσκο μάνγκο, πράσινο μήλο, αϊσμπεργκ, φρέσκο κρεμμύδι, χυμό λάιμ και μικρές λιαστές γαρίδες.
Το γευστικό ταξίδι συνεχίστηκε με ένα από τα αγαπημένα μας πιάτα, το Kai Satay. Για τους καλεσμένους γάμου που αγαπούν το κοτόπουλο αυτό αποτελεί ιδανικό πιάτο. Συμφωνήσαμε όλες αμέσως και η νύφη παρήγγειλε 300 τεμάχια για τους 100 καλεσμένους της! Μαριναρισμένα σουβλάκια κοτόπουλο σε γάλα καρύδας, ψημένα στη σχάρα θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο! Yes I do tip: Συνοδέψτε τα (όπως κάναμε και εμείς) με Sticky Rice το οποίο μπορείτε να περιχύσετε από πάνω με το μείγμα satay που συνοδεύει το κοτόπουλο.
Kαι αν νομίζατε ότι μόνο αυτά ήταν, τότε είστε απολύτως γελασμένοι. Τα κυρίως πιάτα που ακολούθησαν ήταν το Moo Peu Whun, η εκδοχή του γλυκόξινου χοιρινού καθώς και το Ped, κόκκινο κάρυ με κρέας πάπιας, λίτσι και τοματίνια, ελαφρώς πικάντικο πιάτο, το οποίο μας πληροφόρησαν ότι συνηθίζεται πολύ και σαν bridal πιάτο στην Ταϊλάνδη!
Αυτό που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε από όλη τη βραδιά πέρα από το υπέροχο φαγητό, είναι το φιλόξενο προσωπικό που σε κάθε απορία μας για το τι περιλαμβάνει το κάθε πιάτο, αμέσως ήταν πρόθυμο να καλύψει τα κενά μας!
Προσοχή!Το μενού δεν περιορίζεται στα παραπάνω αλλά περιλαμβάνονται πολλά περισσότερα πιάτα και cocktails που αν συνεχίζαμε να δοκιμάσουμε αυτό το post δεν θα γραφόταν ποτέ, γιατί έχουμε γίνει thai addicted! Αν λοιπόν επιθυμείτε κάτι διαφορετικό στο γαμήλιο σας μενού και είστε διστακτικοί στην επιλογή της ταϊλανδέζικης κουζίνας θα πρέπει να ξεπεράσετε τους όποιους δισταγμούς καθότι πρόκειται για μια κουζίνα γευστική, με αγνά υλικά και το κυριότερο από όλα δεν πρόκειται για μια “βαριά” κουζίνα ειδικά αν οργανώνετε το γάμο σας το καλοκαίρι!
Yes I do extra tips! Εφόσον λοιπόν έχετε αποφασίσει να δώσετε ethnic πινελιά στο μενού της δεξίωσής σας, κινηθείτε σε αντίστοιχο wedding decoration! Φαναράκια, βεντάλιες ψάθινες αλλά και μικρές άλλες λεπτομέρειες όπως ethnic σουπλά, thai πορσελάνινα πιάτα και chopstix θα δώσουν στο γάμο σας την πιο hip πινελιά.
Το Thai Menu αποτελεί την ιδανική επιλογή για καλοκαιρινούς γάμους by the beach! Γι’ αυτό εμπιστευθείτε τους ειδκούς!
Yes I do info:
To Tamarind thai kitchen, αναλαμβάνει κάθε είδους οργάνωση εκδηλώσεων και επιμέλεια γαμήλιων μενού!
Tamarind Τhai Τitchen
Κεραμεικού 51, Μεταξουργείο
Τρίτη έως και Κυριακή 20.00-00.00
Τηλ. 210 5225945, 6973815690
e-mail: tamarindathens@gmail.com
site : http://www.tamarindathens.gr/#home
Facebook : www.facebook.com/Tamarindathens/timeline
Leave a Reply