10 χρυσοί κανόνες διακόσμησης σπιτιού που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζετε!

To σπίτι μας, που το λατρέψαμε στην καραντίνα, το ανακαλύψαμε εκ νέου και το φροντίσαμε με αγάπη, είναι η εστία της οικογένειάς μας, το καταφύγιό μας, το μέρος που επιστρέφουμε κουρασμένοι από μια δύσκολη ημέρα για να νιώσουμε όμορφα, να χαλαρώσουμε, να ηρεμήσουμε. Κάθε φορά την ώρα που βάζω το κλειδί στην πόρτα αισθάνομαι την απόλυτη ευτυχία να γεμίζει το μυαλό και την καρδιά μου. 

Έτσι αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τους 10 δικούς μου βασικούς κανόνες διακόσμησης για να τους ακολουθήσετε!

 

1. Πριν από κάθε αγορά ή απόφαση πρέπει να είμαστε σίγουροι για τον χώρο που έχουμε. Μετράμε καλά και μετά αγοράζουμε καθώς ένα λάθος μέγεθος καναπέ μπορεί να δημιουργήσει ασφυξία στο σαλόνι μας. Το ίδιο και ένα μεγαλύτερο κρεβάτι στο υπνοδωμάτιό μας. Βρείτε πρώτα ποιο είναι το δυνατό στοιχείο του χώρου. Ένας τοίχος, το τζάκι, ένα παράθυρο, η κουζίνα; Εκεί δώστε όλη σας την προσοχή στη διακόσμησή του.

2. Κάντε τον χώρο σας να μυρίζει όμορφα! Η όσφρηση περισσότερο από όλες τις αισθήσεις συνδέεται με τα συναισθήματά μας και μας κάνει να αισθανόμαστε υπέροχα. Κεριά, αιθέρια έλαια, αρωματικά χώρου και φυσικά φρέσκα λουλούδια, πρέπει να είναι στην πρώτη γραμμή!

3. Δημιουργήστε προσωπικά πράγματα που σας φτιάχνουν το κέφι. Ένας τοίχος με φωτογραφίες πάντα θα μας κάνει να χαμογελάμε. Πρώτα κάντε ένα σχέδιο σε χαρτί, μετρήστε τις αποστάσεις με μέτρο και μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Επιλέξτε κάδρα σε ίδια απόχρωση αλλά σε διαφορετικά σχέδια για να δημιουργηθεί πολυμορφία. Το κέντρο του δημιουργήματός σας πρέπει να είναι στο 1.45 όπως συμβαίνει και στις γκαλερί όλου του κόσμου.

4. Αν το σπίτι σας σας φαίνεται κλασικό ή κάπως βαρετό αρκεί καμιά φορά ένα statement αντικείμενο για να αλλάξει η εικόνα. Ή μια ταπετσαρία! Ή μια φωτεινή επιγραφή!

5. Τακτοποίηση βιβλίων - συμμετρία και οργάνωση με χρώμα - άλλη ιδέα είναι να χωρίσετε τα βιβλία ανάλογα με το ποια έχετε διαβάσει και τα επόμενα που θέλετε να διαβάσετε.

 

6. Φωτισμός. Συνδυάστε φωτισμό οροφής, επιδαπέδιο και επιτραπέζιο συν φωτάκια. Σημαντικό είναι το σπίτι μας να είναι φωτεινό, εξασφαλίστε τον περισσότερο δυνατό φυσικό φωτισμό από τα παράθυρα, και αν αυτό δεν είναι εφικτό επιλέξτε να φωτίσετε το σπίτι σας με τεχνητό τρόπο.

7. Τακτοποιήστε τα αντικείμενά σας σε κλίμακα. Όχι στην ίδια ευθεία αλλά σε πολλά διαφορετικά επίπεδα για να δημιουργήσετε μια αίσθηση τάξης.

 

8. Είναι σημαντικό να μοιάζει το σπίτι μας και να ειναι τακτοποιημένο. Σε αυτό θα μας βοηθήσουν τα κουτιά ή τα ντουλάπια. Πράγματα που δημιουργούν εικόνα ακαταστασίας είναι συνήθως: τα κλειδιά / τα τηλεκοντρόλ / τα παπούτσια / τα περιοδικά.

 

9. Προσπαθήστε να τηρήσετε χρωματική ομοιομορφία και να κρατήσετε μια παλέτα που κινείται σε 5-6 χρώματα το πολύ και ιδανικά το ένα να είναι απόχρωση κοντινή του άλλου.

10. Μην ακολουθείτε κατά γράμμα τους κανόνες διακόσμησης. Ακολουθήστε την καρδιά σας και ό,τι σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα. Μιλάμε για το σπίτι σας! Μην ξεχνάτε φυσικά τα λουλούδια, τα βάζα με νερό και τις γλάστρες! Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και μας φτιάχνουν το κέφι!

 

Leave a Reply

go to top