Το πιο νόστιμο κέικ του κόσμου, χωρίς καθόλου ζάχαρη! Δείτε τη συνταγή!

Dear mommies,

 

αυτό είναι ίσως ένα από τα νοστιμότερα κέικ που θα έχετε δοκιμάσει εσείς και φυσικά τα παιδιά σας και ο λόγος που σας το παρουσιάζω είναι επειδή το έφτιαξα με γλυκαντικό και όχι με την κλασική ζάχαρη.

Η σκέψη για το γλυκαντικό ξεκίνησε αρχικά με αφορμή το καλοκαίρι. Κάποια στιγμή λες "ως εδώ"! Θα αρχίσω να προσέχω! Μετά τις δύο γέννες των παιδιών μου αποφάσισα να προσέξω ακόμα περισσότερο το σώμα μου γι'αυτό, αν και δεν είμαι καθόλου άνθρωπος της γυμναστικής, έχω καταφέρει να γυμνάζομαι τρεις φορές την εβδομάδα. Στα πλαίσια λοιπόν, μιας ισορροπημένης διατροφής, μιας απόφασης να νιώθω καλά με τον εαυτό μου χωρίς όμως να στερούμαι πράγματα, ανακάλυψα το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance και αλήθεια σας λέω, το έχω αγαπήσει! 

 

Η απόφαση ελήφθη μόλις έβγαλα το αγαπημένο μου μαγιό από το συρτάρι μου! Εκεί είπα, τώρα είναι η ώρα για αποφάσεις!

 

Προσωπικά δεν είμαι πολύ των γλυκών, όμως το κέικ είναι κάτι που αγαπώ από όταν ήμουν μικρούλα και πλέον στο σπίτι μας θέλω να έχω πάντα ένα φρέσκο κέικ να με περιμένει! Άλλοτε για το πρωινό μου, άλλοτε ως συνοδευτικό για τον απογευματινό μου καφέ ή για όταν θα έρθουν οι φίλοι του Οδυσσέα στο σπίτι για παιχνίδι. 

Το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance είναι απίστευτα γευστικό χωρίς να περιλαμβάνει ζάχαρη. Τέλειο;

 

Πώς έφτιαξα το κέικ μου; Πολύ (πάρα πολύ) απλά! 

Θα χρειαστείτε: 

 

Εκτέλεση Συνταγής :

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 160°C.
  2. Προσθέτετε στο μίξερ το ηλιέλαιο και τα αυγά. 
  3. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γιαούρτι και το Επιτραπέζιο Γλυκαντικό σε σκόνη Sweet & Balance.
  4. Χτυπάτε για 1-2 λεπτά.
  5. Στη συνέχεια, κοσκινίζετε το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ, τα προσθέτετε στο μίξερ και ανακατεύετε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  6. Κρατάτε το 1/3 της ζύμης στην άκρη και ρίχνετε το υπόλοιπο σε μια καλά βουτυρωμένη φόρμα κέικ.
  7. Προσθέτετε το κοσκινισμένο Κακάο ΓΙΩΤΗΣ στο 1/3 της ζύμης που φυλάξατε προηγουμένως και ανακατεύετε.
  8. Ρίχνετε τη ζύμη του κακάο στη φόρμα και με ένα πιρούνι το ενσωματώνετε στην πρώτη με σπειροειδή κίνηση.
  9. Ψήνετε για 40-45 λεπτά στους 160°C.

Τι λέτε; Δεν αξίζει να αντικαταστήσουμε μια για πάντα τη ζάχαρη; Εγώ ψηφίζω ναι!

 

Να σας πω βέβαια, ότι τη συνταγή αυτή τη βρήκα στο www.sweetandbalance.gr\syntages  όπου θα βρείτε πολλές ακόμα φα-ντα-στι-κές συνταγές χωρίς ζάχαρη για να έχετε έμπνευση για πολλές δημιουργικές γεύσεις!

Υπέροχη γεύση λοιπόν, χωρίς καθόλου ζάχαρη και χωρίς καθόλου γλουτένη! 

Με όλη μου την αγάπη,

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Μυρτώ (& Ιριάνα)

 

ΥΓ: Ξεκάθαρα το κέικ μοιράστηκε μεταξύ Ιριάνας και Οδυσσέα!!!! 

To post αυτό είναι εξαιρετικά αφιερωμένο σε αυτούς που ζουν χωρίς ζάχαρη, αλλά δεν ζουν χωρίς γλυκό!

Καλό μας καλοκαίρι,

με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Leave a Reply

go to top