Xmas cookies σε χριστουγεννιάτικα σχέδια που θα λατρέψουν τα παιδιά σας!
Το Σαββατοκύριακο φτιάξαμε με τα Μπιθάκια μου, χριστουγεννιάτικα cookies και επειδή είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα θέλω να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή!!!
Θα χρειαστείτε λοιπόν:
- 350 γραμμάρια Αλεύρι Νο2 - Μύλοι Αγίου Γεωργίου
- 150 γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- χυμό 1 πορτοκαλιού
- μέλι
- πολύχρωμη τρούφα
Γιατί επέλεξα το αλεύρι Μαλακό Νο2 από τους Μύλους Αγίου Γεωργίου:
Το αλεύρι Μαλακό Νο2 προέρχεται από μαλακό σιτάρι και η ονομασία «μαλακό» προσδιορίζει τις ζύμες του που παρουσιάζουν πολύ μικρή ελαστικότητα προσφέροντας προϊόντα μαλακά και τραγανά. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, το καθιστούν κατάλληλο για τάρτες, κουλουράκια, κρέπες και φυσικά εορταστικούς κουραμπιέδες και μελομακάρονα ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή ζαχαροπλαστικής.
Συνταγή:
Ανακατεύουμε το βούτυρο, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχουμε το αλεύρι μας και ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να έχουμε μια αφράτη, εύπλαστη ζύμη.
Κάνουμε σχεδιάκια με χριστουγεννιάτικα κουπάτ!
Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Τα ψήνουμε στον αέρα για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν στους 160 βαθμούς.
Μόλις βγουν τα αφήνουμε (ιδανικά πάντα!) για λίγο μέχρι να κρυώσουν!
Για να είναι υγιεινά για τα παιδάκια μας, τα περνάμε με μια λεπτή στρώση από βιολογικό μέλι και κολλάμε έτσι επάνω τους την πολύχρωμη τρούφα!
Τα βάζουμε σε αεροστεγές σκεύος για να παραμείνουν εκεί αφράτα και τραγανά!
Καλές γιορτές σε όλους!
Με αγάπη,
Μυρτώ & Ιριάνα
Leave a Reply