Όλα όσα θες να ξέρεις για το baby swimming!

 

Όταν ο Οδυσσέας ήταν 7 μηνών ξεκινήσαμε baby swimming στο Panda στο Νερό! Λίγο αργότερα έμεινα έγκυος στην Ιριάνα και έπρεπε να τον σταματήσω (το απαιτούσε η εγκυμοσύνη που είχα)... Έτσι όταν ήρθε η στιγμή για να ξανακάνουμε "μπλουμ", οικογενειακώς πλέον, ένιωσα μια τεράστια χαρά! Το Panda sto Νερό είναι για εμένα ίσως το ιδανικό κολυμβητήριο και απόλυτος χώρος χαράς και αγάπης! Ζήτησα από την Χριστιάνα Βαλάκα, ιδιοκτήτρια του πιο happy χώρου της πόλης, να μας πει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε εμείς οι γονείς για το baby swimming! Για διαβάστε! 

 

Χριστιάνα, πώς προέκυψε όλη αυτή η ιδέα;

Είμαι δασκάλα βρεφικής κολύμβησης ήδη 13 χρόνια και ήταν το όνειρο μου να έχω το δικό μου κολυμβητήριο! Πριν 5 χρόνια λοιπόν κάναμε το όνειρό μου πραγματικότητα!Οι γονείς του panda το έχουν ονομάσει το οικογενειακό κολυμβητήριο με την μεγάλη καρδιά!Εμείς το ονομάσαμε Panda στο νερό, γιατί εγώ ήμουν και είμαι πάντα στο νερό από 2 χρονών και εννοείται λατρεύουμε τα Panda!!!

Σε ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει ένα μωράκι το μπάνιο;

Το Baby swimming είναι η μοναδική δραστηριότητα στην οποία μπορεί να συμμετάσχει ένα μωράκι από την ηλικία των  3 μηνών. Πάντα έχοντας φυσικά, τη βεβαίωση του παιδιάτρου.

 

Πόσο σημαντικό είναι να μάθω κολύμβηση στο μωρό μου;

Είναι πολύ σημαντικό να ξέρουν τα παιδιά να κολυμπούν άλλα πολύ σημαντικό επίσης είναι να αγαπήσουν το νερό! Στην Ελλάδα είμαστε περικυκλωμένοι από θάλασσα οπότε το θεωρώ υποχρεωτικό όλα τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι όταν είναι μικρά να μάθουν να κολυμπούν και να έχουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν μόνα τους!

 

Τι θα μάθει στο Panda στο νέρο;

Θα μάθει να αγαπάει το νερό,να το δέχεται στο κεφαλάκι του,θα μάθει να κάνει μόνο του βουτιές,να κολυμπάει ανάσκελα να κάνει σανίδα, θα μάθει ισορροπία, να κουνάει σωστά χεράκια ποδαράκια, να είναι κοινωνικό, μέσα από παιχνίδια να μαθαίνει καινούργιες ασκήσεις!

 

Αν το μωρό μου φοβάται το νερό, πώς πρέπει να το αντιμετωπίσω;

Είναι ελάχιστες οι φορές που μπορεί ένα παιδάκι να φοβάται,θα πω πρώτα τις αιτίες,στο σπίτι απότομα το νερό στο πρόσωπο, πολλά παιδιά δεν δέχονται το νερό στο κεφάλι, κάποια απότομη βουτιά στην θάλασσα,μετά από αρρώστια αποκτούν μια προσκόλληση με τον μπαμπά ή μαμά και μέσα στο μάθημα είναι μαγκωμένα, βγάζουν δόντια,ξαφνικά φοβούνται τις βουτιές. Για όλα αυτά λοιπόν υπάρχουν λύσεις, ιδιαίτερα για το ότι δεν θέλουν να λουστούν τα παιδιά και πολλές μανούλες δυσκολεύονται, στο μάθημα έχουμε μικρά κουβαδακια και ποτιστήρια όπου βρέχουμε τον αυχένα και λίγο τα μαλάκια τα πίσω (βλέπουμε αντίδραση) συνεχίζουμε ώστε το νερό να τρέξει από πίσω προς τα μπρος! Με τον καιρό λούζονται κανονικά γιατί τα βοηθούν και οι βουτιές! Από τα δυο και μετά αποκτούν γενικά φοβίες οπότε στο μάθημα πάμε ένα βήμα πίσω ώστε να νιώσουν πιο άνετα δηλαδή χωρίς βουτιές, Πάντα το συζητάμε με τους γονείς και αυτό κρατάει ένα με δυο μαθήματατα βάζουμε να κάτσουν και να βουτήξουν χωρίς να βάλουν το κεφάλι μέσα ή από τσουλήθρα !

Πόσα παιδάκια κολυμπούν σε κάθε “τάξη”;

Στο μάθημα είναι μέχρι 6 παιδάκια για να γίνει σωστά το μάθημα!

 

Το μάθημα διαφέρει ανά ηλικία;

Τα μωράκια, κατά τη διεξαγωγή των μαθημάτων baby swimming, χωρίζονται σε group ανάλογα με την ηλικία τους.  Από 3 μηνών έως 4 ετών, εισέρχονται στην πισίνα στην αγκαλιά του μπαμπά η της μαμάς, όπου διεξάγεται το μάθημα υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας η οποία είναι πιστοποιημένη προπονήτρια βρεφικής κολύμβησης. Τα μαθήματα για το κάθε μωράκι είναι 2-3 φορές την εβδομάδα και η διάρκεια του κάθε μαθήματος είναι 30 λεπτά. Σε κάθε ηλικία κάνουμε διαφορετικές ασκήσεις και παιχνίδια, τα χωρίζουμε σε καβουράκια, χελωνάκια, ψαράκια, δελφινάκια και δελφινάκια turbo! Στα μωράκια μας, αρέσει πολύ το νερό και κουνάνε μόνα τους χεράκια ποδαράκια! Οι περισσότερες ασκήσεις γίνονται μαζί με την μαμά ή μπαμπά και οι βουτιές με την δασκάλα! Μέσα από τις ασκήσεις και τις βουτιές αρχίζουν και κολυμπούν μόνα τους με το (μακαρόνι) και είναι ανεξάρτητα! Από 1,5 και μετά χρησιμοποιούμε και άλλα βοηθητικά μέσα και από 2 χρονών κολυμπούν τελείως μόνα τους! Από 3 έως 6 χρονών μπαίνουν μόνα τους στην πισίνα χωρίς συνοδό μαζί με την δασκάλα!!

 

Τι πρέπει να βάλω στην τσάντα του κολυμβητηρίου;

Στην τσάντα του κολυμβητηρίου, για τον μπαμπά ή την μαμά, μαγιό, παντόφλες, πετσέτα, ένα μικρο αφρόλουτρο, μια μικρή σακούλα  για τις παντόφλες. Για τα παιδιά, μαγιό, πάνες αδιάβροχες, πετσέτα, σελτεδάκι, το νερό τους και αν θέλουν να φέρουν κάποιο μικρο σνακ για μετά στο καθιστικό, τον χειμώνα σκουφί και για τα μωρά με καρότσι έναν υπνόσακο για να αποφύγετε τα πολλά ρούχα!

Ποια είναι τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης για το παιδί και ποια για τον γονιό;

Τα μωράκια όπου για 9 μήνες ζούσαν και αναπτυσσόντουσαν στην κοιλίτσα της μαμάς τους,  μέσα στο νερό της πισίνας κάνουν αντανακλαστικές κινήσεις, όπου με διάφορες ασκήσεις με την μορφή παιχνιδιού στην αγκαλιά του μπαμπά η της μαμάς και υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας μας χωρίς να το καταλαβαίνουν, ενεργοποιούνται οι μύες τους ενισχύεται το ανοσοποιητικό τους σύστημα αποκτούν αντισώματα γίνονται λιγότερο ευαίσθητα σε ασθένειες, μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, αλλάζοντας στάσεις και θέσεις εκτονώνεται η ενεργητικότητά τους με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο ήρεμα... Επιπλέον σας δίνεται η δυνατότητα ως γονέας να περάσετε δημιουργικό χρόνο με το παιδάκι σας αναπτύσσοντας έτσι ισχυρότερους συναισθηματικούς δεσμούς μαζί του και ανακαλύπτοντας ότι το παιδί σας θα έχει μάθει να κολυμπά με τον πιο απλό και διασκεδαστικό τρόπο εντελώς αυθόρμητα με την δική σας συμμετοχή,  χωρίς να παραδίδουμε εμείς μαθήματα στο μωράκι σας αλλά παραδίδοντας εσείς μαθήματα αγάπης σε αυτό.

 

Ισχύει ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσει το μωρό μου την κολύμβηση, τόσο πιο εύκολα θα μάθει να κολυμπάει;

Συνήθως τα παιδιά που ξεκινούν από μηνών μετά τον ενάμιση χρόνο κολυμπούν μόνα τους και χωρίς βοηθητικά μέσα εννοώντας απόσταση 1 μέτρου και στην πορεία κανονικά μόνα τους!

 

Δώσε μας μερικές χρήσιμες οδηγίες για τη βρεφική κολύμβηση!

Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε την προσωπικότητα και τη φυσική ικανότητα των παιδιών, να κολυμπούν και να παίζουν μέσα από μια 

διαδικασία ανακάλυψης προσανατολισμού .Έτσι λοιπόν για εμάς η βρεφική κολύμβηση είναι κάτι τόσο όμορφο και μαγικό οπού γονιός και παιδί ενισχύουν το δέσιμό τους και στο νερό κάνουν μαζί κάτι διαφορετικό και είναι κάτι που θα τους μείνει για πάντα! Το Panda στο Νερό είναι ένας εξειδικευμένος χώρος βρεφικής κολύμβησης όπου δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και σεβασμό στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους έχοντας ως στόχο την διασκέδαση άσκηση και χαλάρωση όλης της οικογένειας. Στον χώρο μας λειτούργει εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα με σταθερή θερμοκρασία στους 32-33οC. Επίσης διαθέτουμε υπόγειο parking.

 

Πράγματι τα μωρά, κάνουν καλύτερο και πιο ήρεμο ύπνο μετά από ένα μάθημα κολύμβησης;

Φυσικά! Γιατί εκτονώνεται η ενεργητικότητά τους με αποτέλεσμα να κοιμούνται πιο ήρεμα!

 

Αλήθεια κάντε κλικ στο Panda στο Νερό! 

Site

Facebook

 

 

* Τις υπέροχες φωτογραφίες αλλά και όλες τις φωτογραφίες στο Panda στο Νερό τις τράβηξε η ομάδα της Cast Expression Photography. 

Δείτε τη δουλειά τους εδώ και εδώ

 

 

Leave a Reply

go to top