Η επίσκεψή μου στους Μύλους Αγίου Γεωργίου | I really love to bake!

Η επίσκεψή μου στους Μύλους Αγίου Γεωργίου ήταν πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία που αφενός θέλω να μοιραστώ μαζί σας και αφετέρου με έκανε να χαρώ καθώς νιώθω όμορφα όταν γνωρίζω πως μια ελληνική επιχείρηση είναι πραγματικά τόσο σπουδαία και ενώ είναι ουσιαστικά στραμμένη στο μέλλον σε τεχνολογικό επίπεδο, ταυτόχρονα μένει πιστή στην παράδοση και την ποιότητα.

Επισκέφθηκα λοιπόν, τους Μύλους Αγίου Γεωργίου και ενώ είχα πολύ πιεσμένο πρόγραμμα, ακύρωσα ό,τι είχα μετά για να μπορέσω να μείνω με την ησυχία μου και να ξεναγηθώ σωστά στις εγκαταστάσεις, στο μουσείο Λούλη και στη συνέχεια να πάρω μια γεύση από τα φα-ντα-στι-κά Love to Bake Classes, στην Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας! 

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία Μύλοι Λούλη ξεκίνησε από ένα μικρό μύλο στην Ήπειρο πριν από 230 χρόνια. Με την εξαγορά των Μύλων Αγίου Γεωργίου, η διάθεση και παραγωγή των προϊόντων «Μύλοι Αγίου Γεωργίου» γίνεται πλέον  αποκλειστικά από την «Μύλοι Λούλη», η εταιρία σήμερα έχει τέσσερις υπερσύγχρονες μονάδες παραγωγής στη Σούρπη, το Κερατσίνι, τη Θήβα και το Toshevo της Βουλγαρίας και κατέχει την 1η θέση στην ελληνική αλευροβιομηχανία σε αλέσεις, πωλήσεις και τεχνολογία. Μια επίσκεψη στους Μύλους θα σας πείσει για όλα αυτά και θα σας κάνει να γίνετε ταγμένοι "fan" του συγκεκριμένου brand. Όπως έγινα εγώ!

Στην τεράστια ποικιλία των προϊόντων που παράγονται (μιλάμε για 160 προϊόντα αλεύρων), βρίσκει κανείς αυτό ακριβώς που θέλει ενώ κρατώντας στα χέρια του κάποιος ακόμα και την πιο απλή συσκευασία αντιλαμβάνεται αμέσως πως πρόκειται για ένα πραγματικά άρτιο προϊόν. Ένα προϊόν που έχει προκύψει έπειτα από έρευνα, που έχει στόχο να ικανοποιήσει τον καταναλωτή και που μέσα του περικλείει την αγάπη και την φροντίδα μιας οικογενειακής επιχείρησης.

Γιατί οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου είναι ακριβώς αυτό. Μια οικογενειακή επιχείρηση. Μια επιχείρηση που με άξονες την ποιότητα αλλά και τον σεβασμό στην κοινωνία, το περιβάλλον και τους ανθρώπους, έχει δημιουργήσει ένα πραγματικά μοναδικό case. 

Επισκέφθηκα τις μονάδες παραγωγής, το χημείο και το πρότυπο αρτοποιείο και είδα από κοντά τους αυστηρούς κανόνες υγιεινής που μου θύμισαν περιβάλλον.... χειρουργείου! Η ίδια η κυρία Εύη Λούλη με ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και από το πάθος της όσο μου μιλούσε αλλά και την ζεστασιά της φωνής της, αντιλήφθηκα την αγάπη και το μεράκι που έχει η οικογένεια Λούλη για αυτό που κάνει. Αν είδατε τα instagram stories μου είμαι σίγουρη πως λάβατε και εσείς μαζί μου αυτό το vibe που σας περιγράφω.

 

ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ 

Η ξενάγησή μας συνεχίστηκε στο Μουσείο των Μύλων Λούλη όπου και σκοπεύω να ξαναπάω άμεσα με τα παιδιά μου γιατί, αλήθεια σας το λέω, δεν ξέρω αν έχω ξανα-επισκεφθεί τέτοιο μουσείο στην Ελλάδα. Η οικογένεια Λούλη, λοιπόν, για περισσότερο από έναν αιώνα συλλέγει με αγάπη αντικείμενα σχετικά με την θεματική «σιτάρι-αλεύρι-ψωμί». Η επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνει η συλλογή προσβάσιμη στο κοινό και έτσι και έγινε. Όραμα του Μουσείου είναι να διαφυλάξει την ιστορία και την παράδοση της καλλιέργειας και επεξεργασίας του σιταριού, να καταγράψει το ρόλο και τη σημασία του ψωμιού στις διάφορες εκφάνσεις της καθημερινής ζωής διαχρονικά, να αναδείξει τη σπουδαιότητα της μεσογειακής διατροφής ως τρόπου ζωής και στοιχείο πολιτισμού. Και ενώ η κυρία Λούλη στην ξενάγηση μού έλεγε πως "εδώ τα παιδάκια μαθαίνουν για το σιτάρι", εγώ που είμαι 35 χρονών αισθάνθηκα ότι είχα να μάθω πάρα πολλά πράγματα. 

Εντυπωσιάστηκα με την προσέγγιση του Μουσείου Λούλη σχετικά με το φαινόμενο της σπατάλης και απώλειας τροφίμων. Πέρασα πολύ χρόνο κοιτάζοντας τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό άλεσης αλλά και τα λαϊκά εργαλεία και την απίστευτη συλλογή 500 σφραγίδων πρόσφορου που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο!

LOVE TO BAKE COURSES 

Το τελευταίο μέρος της επίσκεψής μου στους Μύλους Αγίου Γεωργίου περιελάμβανε τη συμμετοχή μου στο Love to Bake Course από τον αρτοποιό Χάρη Παπαλίτσα με θέμα τα σπιτικά ψωμία με προζύμι! Στην ουσία αυτά τα υπερ-γευστικά Love to Bake Courses είναι μαθήματα από τους ειδικούς για όλους εμάς, τους λάτρεις του home baking! Ανθρώπους που δεν χορταίνουν να ζυμώνουν, να ψήνουν και φυσικά να απολαμβάνουν τις δημιουργίες τους με τους δικούς τους ανθρώπους! Φόρεσα την ποδιά μου και εντάχθηκα στην τάξη!

Some Useful Info:

Τα μαθήματα διαρκούν περίπου 4 ώρες και παρουσιάζονται 4-5 συνταγές ανάλογα με τη θεματολογία. Συμμετέχουν 20 άτομα τα οποία χωρίζονται σε 4 ομάδες εργασίες, ενώ εκεί στο μάθημα θα σας δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά των συνταγών και βέβαια φεύγοντας θα πάρετε μαζί σας τις δημιουργίες σας, την ποδιά σας αλλά και το βιβλιαράκι των συνταγών! 

Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας

Η Ελληνική Σχολή Αρτοποιίας προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης καινοτόμων και υψηλού επιπέδου σεμιναρίων κατάρτισης και επιμόρφωσης των επαγγελματιών πάνω σε θέματα Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής Αρτοποιείου, Οικονομικής Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Αρτοποιείου. Επίσης σε συνεργασία με τους Μύλους Αγίου Γεωργίου προφέρει τη δυνατότητα στους ερασιτέχνες της κουζίνας να παρακολουθήσουν σεμινάρια αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής ή αλλιώς τα Love to bake Crouses.

Επέστρεψα σπίτι με διάθεση να ετοιμάσω για τα παιδιά μου από πίτσες και ψωμιά μέχρι γευστικά cakes και τούρτες!

Τώρα που πήρα φόρα δεν θα σταματήσω!

 

Δείτε πληροφορίες για όσα σας είπα στα παρακάτω links

Μύλοι Αγίου Γεωργίου

Μουσείο Λούλη

Ελληνική Σχολή Αρτοποιΐας

Love to Bake Courses

 

Αν έχετε παιδάκια, τότε πιστέψτε με μια επίσκεψη στο Μουσείο Λούλη θα αποτελέσει μια αξέχαστη εμπειρία για εκείνα αλλά και για εσάς. Αν είστε λάτρεις του... φουρνίσματος, τότε πρέπει να παρακολουθήσετε κάποιο σεμινάριο! Αν είστε απλά καλοφαγάδες, τότε διαλέξτε το δικό σας αγαπημένο προϊόν και αφήστε τον "chef του σπιτιού" (τη σύζυγο, τον σύντροφό σας ή ακόμα και τα παιδιά σας) να δημιουργήσουν κάτι ονειρεμένο!

 

Εύχομαι να απολαύσατε αυτή την ξενάγηση, όσο εγώ!

 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Leave a Reply

go to top