Η δική μου... γλυκιά εμπειρία από το Spetses Mini Marathon!

Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο! Η επιστροφή από το Spetses mini Marathon με βρήκε γεμάτη χαρά και ενέργεια καθώς αισθάνομαι πως τέτοιες διοργανώσεις σε κάνουν να γεμίζεις δύναμη και αισιοδοξία! Σπετσιώτισσα όσο δεν πάει, αισθάνομαι περήφανη για το νησί μου που για 7η φορά, φόρεσε τα καλά του και υποδέχτηκε χιλιάδες ανθρώπους από 30 διαφορετικές χώρες για να λάβουν μέρος ή να παρακολουθήσουν τη μεγάλη αθλητική γιορτή!

 

Το τριήμερο περιελάμβανε τα κλασικά 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα για μικρούς και μεγάλους (Αγώνες δρόμου 5 χλμ., 10 χλμ. & 25 χλμ., Κολυμβητικοί Αγώνες – Διάπλους Σπετσών 3.000 και 5.000 μέτρων, Παιδικοί Αγώνες δρόμου 500 & 1.000 μ., Παιδικοί Κολυμβητικοί Αγώνες 150 & 300 μ. και Παιδικός Αγώνας δρόμου 500 μ. «My 1st Spetses mini Marathon») καθώς και το 2ο Spetses SUP . Τη «μερίδα του λέοντος» από πλευράς συμμετοχών απέσπασαν ο αγώνας δρόμου των 5 χλμ. καθώς και η κολυμβητική απόσταση των 3 χλμ! 

 

Εγώ έτρεξα στα 5 χιλιόμετρα με την ομάδα της Χρυσής Ζύμης και ενώ στις προπονήσεις είχα φτάσει μέχρι τα 37-38 λεπτά, τη μέρα του αγώνα τερμάτισα στα 33. Ξέρω δεν είναι και κανένας φοβερός χρόνος, αλλά έπειτα από 2 γέννες ένιωσα πως κατάφερα κάτι πολύ σημαντικό για εμένα!

Στον τερματισμό, μας περίμεναν ζεστά κρουασανάκια με σοκολάτα Χρυσή Ζύμη και αυτό ήταν για εμένα η πιο νόστιμη επιβράβευση για τον κόπο μου!!

Αγάπησα το Spetses mini Marathon App, που δημιουργήθηκε από την WIND Hellas, και παρείχε, δωρεάν, τη δυνατότητα τόσο στους συμμετέχοντες όσο και στους υπολοίπους παρισταμένους να κάνουν livestreaming, να παρακολουθήσουν τους φίλους τους, καθώς και να ενημερωθούν για τις διαδρομές, το πρόγραμμα και τα νέα της διοργάνωσης in real time.

 

Εμείς από εκεί παρακολουθούσαμε τον μπαμπά μας που (πόσο τον θαυμάζω) έτρεξε τα 25 χιλιόμετρα και στον τερματισμό συνέβη ίσως το πιο αστείο περιστατικό του Spetses mini Marathon! Περιμέναμε τον Τάσο για περίπου μισή ώρα με τον Οδυσσέα και την Ιριάνα

και όταν στο τέλος ο μπαμπάς έφτασε, του έδωσα τον Οδυσσέα για να τερματίσουν μαζί και κάτω από τα μπαλόνια του τερματισμού, του Οδυσσέα μου, του έπεσε η φορμίτσα του με αποτέλεσμα να μείνει με το Babylino!!!

Καταλαβαίνετε τι γέλιο έγινε!

 

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Μεταξύ άλλων, το «παρών» έδωσαν οι Ολυμπιονίκες του Ρίο Σπύρος Γιαννιώτης και Παναγιώτης Μάντης, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Δημήτρης Κουλούρης, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Νόρα Δράκου, ο Χρήστος Χαρατάσος, η Τζέλη Σκαρλάτου, ο κορυφαίος έλληνας Μαραθωνοδρόμος Χριστόφορος Μερούσης και πολλοί άλλοι. Ο Νίκος Παπαγγελής, που έχει θέσει ως στόχο τη συμμετοχή στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο 2020, με την υποστήριξη της ΑΜΚΕ «Αθλητισμός για Όλους» (Charity 4U), καταχειροκροτήθηκε από το πλήθος στα 3000μ κολύμπι ενώ ο Σύλλογος Υποστήριξης ΑμεΑ «Ιωνάς» συμμετείχε με πολυπληθή ομάδα υπό τις οδηγίες του προπονητή του Γιώργου Γκούντα

 

Το μεσημέρι του Σαββάτου μάλιστα η Χρυσή Ζύμη σε μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία με πολιτιστική χροιά, προσέφερε «Σπετσιώτικα Κεράσματα» σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών. Να σας πω απλά ότι όλες οι λαχταριστές σπιτικές πίτες εξαντλήθηκαν μέσα σε ελάχιστο χρόνο! Το ίδιο συνέβη και με τα κρουασάν την Κυριακή! Αχ αυτά τα κρουασάν με τη σοκολάτα! Αχ!

 

 

Το πιο συγκινητικό ίσως κομμάτι, του Spetses Mini Marathon είναι η συμβολή των εθελοντών... Τίποτα από όλα όσα συνέβησαν δε θα ήταν εφικτό χωρίς τη συμβολή, το κέφι και την άοκνη προσπάθεια της ομάδας Σπετσιωτών εθελοντών που προσωποποιούν την έννοια της συμμετοχής και της στήριξης, αποτελώντας την καρδιά της διοργάνωσης και αριθμώντας πλέον των 360 μελών!

 

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη σχολίασε την επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα επισημαίνοντας: «Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική και αθλητική οικονομία, με αφίξεις ακόμη και από τη Νέα Ζηλανδία. Είμαστε διπλά περήφανοι, τόσο λόγω της δημιουργίας του νέου, καινοτόμου μας application όσο και της κίνησης «Bring a Tree» για την αναδάσωση του αγαπημένου μας νησιού. Ευχόμαστε να σας δούμε όλους και του χρόνου!».

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που το νησί μας έχει ταυτιστεί με κάτι τόσο μεγάλο όσο έχει φτάσει να είναι το Spetses mini Marathon! Κάναμε τα πάντα για να μείνουν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσοι βρέθηκαν αυτό το τριήμερο στις Σπέτσες και τους περιμένουμε όλους του χρόνου για να ανταποδώσουμε με τη φιλοξενία μας την τιμή που μας κάνουν με τη συμμετοχή τους».

 

Κλείνω τα μάτια μου και σκέφτομαι τις όμορφες στιγμές... Ειλικρινά νιώθω περηφάνεια που σε μια τόσο δύσκολη για τη χώρα μας περίοδο, λαμβάνουν χώρα τόσο ξεχωριστά και καλοδουλεμένα events. 

Μαρίνα, χίλια μπράβο!

 

Μπράβο γιατί μου δίνεις τη δυνατότητα να διδάξω στα παιδιά μου μέσα από το παράδειγμά μας και όχι μέσα από τα λόγια, την αξία του αθλητισμού, του συναγωνισμού, της ευγενούς άμιλλας και της προσπάθειας.

Και του χρόνου λοιπόν!

 

ΥΓ: Ένα μεγάλο μπράβο στον μπαμπά μας που ξεπέρασε τον εαυτό του και τα όριά του και τερμάτισε στον αγώνα των 25ΚΜ. Σε αγαπάμε!

Leave a Reply

go to top