You can't buy happiness but you can buy books | Τα δικά μου αγαπημένα βιβλία για το φετινό καλοκαίρι!

 

“I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

 

Δεν θα μπορούσε μια φράση να περιγράψει καλύτερα την αγάπη που έχω για τα βιβλία... Ένα δώρο βιβλίο είναι για εμένα ένα δώρο ζωής και όσοι μου έχουν φέρει δώρο ένα βιβλίο, κάπως μαγικά και ασυνείδητα τούς τοποθετώ ψηλά. Σε αυτό το blog post λοιπόν θα σας μιλήσω για την επίσκεψή μου στο υπέροχο βιβλιοπωλείο των Max Stores και τα βιβλία που επέλεξα για το φετινό μας καλοκαίρι!

Για εμένα: Η μυστηριώδης υπόθεση στο Στάιλς - Agatha Christie

Είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Άγκαθα Κρίστι –και πρώτη υπόθεση του πιο αγαπητού ήρωά της, του θρυλικού Πουαρό– που παρουσιάζεται στην αποκατεστημένη του μορφή, με την προσθήκη ενός «χαμένου» κεφαλαίου, και με την εισαγωγή του Τζον Κάραν, ενός εκ των κορυφαίων μελετητών του έργου της συγγραφέως. Ένα βιβλίο για κάθε γυναίκα που της αρέσει το μυστήριο και θέλει να μην μπορεί να αφήσει το βιβλίο της από τα χέρια της! 

Για την Ιριάνα: Κοκό Σανέλ, Μικρά Κορίτσια με Μεγάλες Ιδέες

Αχ αυτή τη σειρά ιστοριών την αγαπώ! Είναι ιστορίες που εμπνέουν τα μικρά κορίτσια (και αγόρια) για να ανακαλύψουν ποιες ήταν αυτές οι σπουδαίες γυναίκες και τι κατόρθωσαν οι σπουδαιότερες προσωπικότητες της σύγχρονης ιστορίας. Σχεδιάστριες, ζωγράφοι, εξερευνήτριες, επιστημόνισσες... Γυναίκες μοναδικές από τις οποίες έχουμε πολλά να μάθουμε και με τις οποίες μπορούμε να ταυτιστούμε. Γυναίκες όπως η Κοκό, που μετέτρεψαν ένα μικρό όνειρο σε μια μεγάλη ιστορία. Ποιο κορίτσι -μικρό ή μεγάλο- δεν θέλει να διαβάσει την ιστορία της Κοκό Σανέλ; Μαζί με την Ιριάνα, θα μάθω πολλά πράγματα και εγώ!

Για τον Οδυσσέα: "Βρισκόμαστε Εδώ - Σημειώσεις για τη ζωή στον πλανήτη Γη" & "Το Τυχερό Καπέλο"

Στο πρώτο βιβλίο θα περιηγηθούμε και θα γνωρίσουμε μαζί τον κόσμου που ζούμε! Θα λύσουμε όλες τις απορίες που μπορεί να κατακλύζουν το παιδικό μυαλουδάκι και θα εξερευνήσουμε από τι είναι φτιαγμένος ο πλανήτης και πώς ζούμε σε αυτόν! Από τη στεριά και τον ουρανό, στους ανθρώπους και τον χρόνο, οι σημειώσεις αυτές μπορεί να αποτελέσουν τον οδηγό και την αρχή του ταξιδιού μας στη Γη. Και θα μας βοηθήσουν να σκεφτούμε πολλά πράγματα από μόνοι μας... 

Το "Τυχερό Καπέλο" από την άλλη είναι μια διασκεδαστική ιστορία, που μαθαίνει στα παιδιά ότι δεν πρέπει να βασίζονται στην τύχη, αλλά στις δυνάμεις τους για να πετύχουν τον στόχο τους. Οι κυνηγοί της Μπάλας ονειρεύονται την ημέρα που θα πάρουν το πρωτάθλημα. Όμως, δύο παιχνίδια πριν από τον τελικό, ο Ντιέγκο από το Μεξικό χάνει το σομπρέρο του, το τυχερό καπέλο της ομάδας. Αν δεν το βρουν, τα παιδιά φοβούνται πως θα χάσουν τον αγώνα. Οι μικροί παίκτες πρέπει να καταλάβουν πως αν πιστέψουν στις δυνάμεις τους, μπορούν να τα καταφέρουν. Ο Οδυσσέας θα ξετρελαθεί!

Για τον Τάσο (αλλά και για εμένα στη συνέχεια) : JO NESBO - Μαχαίρι

Τον αγαπώ και πιστεύω ότι είναι το δικό μου κίνητρο για να διαβάσει ο Τάσος ένα βιβλίο στις διακοπές και να μην παίζει ασταμάτητα με τα παιδιά στην παραλία! Στο "Μαχαίρι" του Nesbo ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σηµείο µηδέν: Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό, ενώ δουλεύει µε τον βαθµό αστυφύλακα κάτι ασήµαντες υποθέσεις. Ο πρώτος δολοφόνος που συνέλαβε στην καριέρα του τον καταδιώκει. Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει την ποινή του, και είναι αποφασισµένος να συνεχίσει το εγκληµατικό του έργο και να πάρει εκδίκηση από τον αστυνοµικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στη φυλακή. Ένας τύπος σαν τον Χόλε καλύτερα να κοιτάζει πίσω του. Όταν ο Χάρι ξυπνά µε τα χέρια του βουτηγµένα στο αίµα και χωρίς καµιά ανάµνηση της προηγούµενης νύχτας, ξέρει πως τα πράγµατα µόνο προς το χειρότερο µπορούν να εξελιχθούν... Αυτή είναι η συγκλονιστική δωδέκατη περιπέτεια του Χάρι Χόλε και πιστεύω ότι θα μονοπωλήσει το καλοκαίρι μας.

Φεύγοντας από τα Max Stores κάθε φορά παίρνω και 3-4-5-10 πραγματάκια... Γιατί δεν μπορώ να φύγω έτσι! Όλο και κάτι τραβάει το μάτι μου!

Να όπως αυτή η φανταστική super stylish shopping bag  που εκτός από σούπερ χρηστική σε πολλές εφαρμογές της, με βοηθάει να έχω και όλα μας τα βιβλία συγκεντρωμένα, έτοιμα για παραλία!

Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τα βιβλία! Θυμάμαι όλα μου τα καλοκαίρια από 5 χρονών ίσως, πάντα σε σχέση με τα βιβλία που τα συνόδευσαν. Και σας προτείνω να γεμίσετε κι εσείς τα καλοκαίρια σας με ταξίδια ανάγνωσης γεμάτα χρώμα και φαντασία! Επισκεφθείτε το φανταστικό βιβλιοπωλείο των Max Stores ή περιηγηθείτε online στο ενημερωμένο eshop για να βρείτε το βιβλίο που θα ταξιδέψει μαζί σας στις διακοπές σας! 

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

Photos | Danai Issaris

Leave a Reply

go to top