ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ 2017 "LΑ DIVINA"

Πριν κοπάσει ο απόηχος του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, ο εμπνευστής του , ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Πήτερ Τιμπόρις, ανακοίνωσε, από τη Νέα Υόρκη, τα σχέδια για το 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου το οποίο θα λάβει χώρα στο ιστορικό θέατρο «Απόλλων» ,στην Ερμούπολη της Σύρου, 16 με 29 Ιουλίου και θα είναι  αφιερωμένο στη ζωή και το έργο της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο: Μαρία Κάλλας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατο, της ντίβας της όπερας, Μαρίας Κάλλας (Παρίσι 1977), που είχε τραγουδήσει περισσότερες από 35 όπερες ,σε εξαιρετικές παραστάσεις και υπήρξε η πιο σημαντική τραγουδίστρια όπερας του 20ου αιώνα, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου , τιμά την DIVINA που δημιούργησε ένα δρόμο δραματικών φωνητικών και θεατρικών ερμηνειών παγκοσμίως και επαναπροσδιόρισε αυτό που θα μπορούσε και τελικά θα ήταν η όπερα για τις επόμενες γενιές, και ειδικά στο ρεπερτόριο 'μπελ κάντο'. 

Η όπερα που θα εορτάσει τη μνήμη της και τη ζωή της στο Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2017 θα είναι η δραματική, αποπλανητική, γεμάτη πάθος και έγκλημα «ΚΑΒΑΛΕΡΙΑ ΡΟΥΣΤΙΚΑΝΑ» του Μασκάνι. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι , η Μαρία Κάλλας, είχε ερμηνεύσει το ρόλο της ΣΑΝΤΟΥΤΣΑ, στη Εθνική Λυρική Σκηνή,  στο θέατρο «Ολυμπιά» στην Αθήνα στις 2 Απριλίου του 1939, σε ηλικία μόλις 16 ετών! Ένα απίστευτο κατόρθωμα για μια τόσο νεαρή τραγουδίστρια. Ήταν η πρώτη σοβαρή εμφάνιση της La Divina, στην όπερα και μία δυνατή αρχή σε μία εξαιρετική και μοναδική καριέρα. Έκανε το επαγγελματικό της ντεμπούτο τον Φεβρουάριο του 1941 στο μικρό ρόλο της Βεατρίκης στην όπερα «BOCCACIO» του Σουπε και σε πρωταγωνιστικό ρόλο εμφανίστηκε στις 27 Αυγούστου 1942 ως «Τόσκα» και πάλι στη Λυρική Σκηνή στην Αθήνα. Ο πιο γνωστός ρόλος της, η «Νόρμα» , τραγουδήθηκε από αυτήν για πρώτη φορά στο Teatro Comunale στην Φλωρεντία στις 30 Νοεμβρίου 1948.

Οι παραστάσεις της «Καβαλερία Ρουστικάνα» στη Σύρο θα γίνουν στις 17, 19, 21 και 23 Ιουλίου, 2017.

Κατά τη διάρκεια των 13 ημερών του Φεστιβάλ ένας μεγάλος όγκος μουσικής θα παρουσιαστεί περιλαμβάνοντας συμφωνική και χορωδιακή μουσική, παραστάσεις για παιδιά, μπαλέτο και μουσική δωματίου, τραγούδι καθώς και το Greek Opera Studio με τις παραστάσεις όπερας και το μεγάλο 'φινάλε' στις 29 Ιουλίου. Η Pan-European Philharmonia θα επιστρέψει στο Φεστιβάλ για πέμπτη φορά, από τη Βαρσοβία, και όπως και στα προηγούμενα έτη οι καλλιτέχνες και το προσωπικό θα έρθουν από όλα τα μέρη του μουσικού κόσμου - από περισσότερες από 25 χώρες.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου είναι παραγωγή της MidAmerica Productions και της MIDAM INTERNATIONAL της Νέας Υόρκης, με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου, του Δημάρχου Γεωργίου Μαραγκού, και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, Θωμαής Μενδρινού.

Περισσότερες πληροφορίες, για το πρόγραμμα , θα δοθούν τους επόμενους μήνες. 

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει 15 Μαΐου 2017.

Leave a Reply

go to top