Μπριάμ | Το καλοκαίρι ήρθε και με την Ιριάνα ξεκινήσαμε το μαγείρεμα!
Από πάντα θυμάμαι τη μαμά μου να επιστρέφει από τη δουλειά και λες και ήταν πιο ξεκούραστη από ποτέ να μπαίνει στην κουζίνα και να μαγειρεύει με κέφι που εγώ δεν θυμάμαι ποτέ τον εαυτό μου να έχει, ούτε καν την Κυριακή το μεσημέρι, που ομολογουμένως είμαι πιο ξεκούραστη από όλες τις ημέρες!
Αυτές οι μαμάδες μας, ήταν κάπως σαν πολυμηχανήματα! Ακούραστες, κεφάτες και πάντα σούπερ μαγείρισσες. Αποκτώντας τα δικά μου παιδιά και όταν από κόρη έγινα μαμά συνειδητοποίησα πως ή οι χρόνοι έχουν αλλάξει πολύ ή η κούρασή μου είναι τόσο μεγάλη που δεν έχω τα αποθέματα δύναμης για να γίνω εκείνη η μαμά που είχα ονειρευτεί. Από την άλλη, αλήθεια σας λέω, έχω όλη την καλή διάθεση να προσφέρω στα παιδιά μου το καλύτερο... Το θέλω αλλά συχνά δεν μπορώ! (Τώρα ακούω τη φωνή της μαμάς μου να λέει "εγώ πώς τα προλάβαινα;;;"). Την παρακάμπτω και προχωράω στο blog post!
Γιατί σας τα λέω όλα αυτά; Γιατί θέλω να μοιραστώ μαζί σας το μυστικό μου για το τέλειο μπριάμ! Το φαγητό που τη μέρα που θα το μαγειρέψεις ξέρεις πως το καλοκαίρι είναι και επίσημα "εδώ". Ένα από τα αγαπημένα "καλά φαγητά" των παιδιών μου, ξέρετε από εκείνα που χαίρομαι να τρώνε. Που αδειάζουν το πιάτο τους και μέσα μου πανηγυρίζω!
Το μυστικό μου λοιπόν, είναι ότι παίρνω έτοιμο από το σούπερ μάρκετ το Μπριάμ του Μπάρμπα Στάθη και παρέχω στα παιδιά μου έναν νόστιμο συνδυασμό λαχανικών που αποτελούν βέβαια και πηγή πρωτεϊνών και βιταμίνης C! Κολοκυθάκια, μελιτζάνες, πιπεριές, κρεμμυδάκια, ντομάτα και όλα τα καλά, φτάνουν στο πιάτο μας μέσα σε 35 λεπτά!
Θα μου επιτρέψετε να είμαι λίγο "large" με την ποσότητα της σάλτσας γιατί μπριάμ χωρίς σάλτσα και ψωμάκι δεν γίνεται!
Πώς θα το μαγειρέψετε; Πολύ -πολύ- απλά!
Θα χρειαστείτε μια συσκευασία Μπριάμ Μπάρμπα Στάθη, μια κούπα συμπυκνωμένο χυμό Μπάρμπα Στάθη, μισό ποτήρι λάδι, ένα ποτήρι νερό! Άντε και λίγο αλάτι και πιπέρι!
Είδατε που σας λέω;!
Πώς θα το φτιάξετε; Σε 3 βήματα!
1. Σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά το περιεχόμενο της συσκευασίας με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου για 5-7 λεπτά.
2. Δυναμώνετε την ένταση της εστίας, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι, τη ντομάτα, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό και τα ανακατεύετε απαλά.
3. Αφού βράσουν, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε το μπριάμ για άλλα 35-40 περίπου λεπτά.
Aς μαγειρέψουμε λοιπόν! Και ας απολαύσουμε ένα από τα πιο νόστιμα φαγητά του ελληνικής κουζίνας!
Εμείς βέβαια μαγειρεύουμε πάντα αγκαλιά! Οπότε το level δυσκολίας είναι σχετικά ανεβασμένο!
Αφήστε που η Ιριάνα είναι πιο απαιτητική και από τη μαμά μου και ελέγχει κάθε μου κίνηση!! (μαζί με τα 2 κουκλάκια της που πάντα πρέπει να κρατάω μαζί).
Ευτυχώς μετά μας ανταμείβει το μισάωρο που χρειαζόμαστε για να αδειάσουμε τα πιάτα μας!
Για περισσότερες πληροφορίες, συνταγές και γεύσεις, κάντε κλικ εδώ!
Καλή απόλαυση!
Μυρτώ
Photos Danai Issaris
Leave a Reply