Το Yes I Am χορηγός επικοινωνίας στο Αηδόνι του Αυτοκράτορα του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις.

Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα, ένα από τα πιο συγκινητικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, κούκλες, μάσκες, ένα Κλουβί, Τάι Τσι, θεατρικό παιχνίδι, υπέροχη μουσική από τον Γιάννη Ζουγανέλη και πολλά ακόμα σε μία παράσταση που δεν θέλω να χάσετε!

Τι σχέση μπορεί να έχουν λοιπόν, τα παραπάνω μεταξύ τους;  Όλα συνδέονται ευρηματικά και αποτελούν τον πυρήνα μιας ξεχωριστής παιδικής παράστασης. Λέγεται «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα», τη σκηνοθεσία και τη θεατρική προσαρμογή υπογράφει η Ξανθή Ταβουλαρέα.

 

Η Πλοκή… αλλιώς

Η ιστορία του παραμυθιού «Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα» είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους: Ο αυτοκράτορας της Κίνας ζει στο φτιαγμένο από πορσελάνη παλάτι του. Τα πλούτη του δεν είναι ικανά να διώξουν την βαθιά του μελαγχολία. Ώσπου κάποια στιγμή, στον κήπο του κάνει την εμφάνισή του ένα αηδόνι, το κελάηδισμα του οποίου του παίρνει μακριά όλες τις έγνοιες. Μαγεμένος από το τραγούδι του ο αυτοκράτορας αποφασίσει να κλείσει το αηδόνι σε κλουβί. Κάποια στιγμή, ο ίδιος δέχεται ένα… αλλόκοτο δώρο: ένα μηχανικό αηδόνι, το οποίο κελαηδούσε πρωί και βράδυ. Ασταμάτητα. Κάτι που-φυσικά- δεν ήταν δυνατό να κάνει το αληθινό πουλί. Εξοργισμένος ο αυτοκράτορας αντικατέστησε τον πιστό του φίλο με το ψεύτικο υποκατάστατό του. Μέχρι που μια μέρα το μηχανικό αηδόνι χάλασε… Και τότε το αληθινό επέστρεψε για να του προσφέρει ξανά την ελπίδα, κελαηδώντας πια έξω από το παράθυρό του…

 

Λίγα λόγια για την Ξανθή Ταβουλαρέα:

Η Ξανθή Ταβουλαρέα και η ομάδα της προτάσσουν τις μεγάλες αξίες αυτού του συγκλονιστικού παραμυθιού: Την ελευθερία της επιλογής και την ψυχική δύναμη που μας δίνει αυτή η ελευθερία. Και επιχειρούν να τις μεταδώσουν στα παιδιά, όχι με ξύλινους διδακτισμούς, αλλά με διασκεδαστικό και βιωματικό τρόπο. Γι’ αυτό και χρησιμοποιούν κούκλες, μάσκες, καθώς και κινήσεις χορογραφημένες από δάσκαλο του Τάι Τσι. Στην παράσταση, δε, η οποία είναι βασισμένη στην ανατολίτικη φιλοσοφία, οι συντελεστές ενσωματώνουν ακόμη και θεατρικό παιχνίδι με τους μικρούς θεατές να παίρνουν μέρος στην πλοκή.

 

Τίτλος: Το Αηδόνι του Αυτοκράτορα
Βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Ξανθή Ταβουλαρέα
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Γιάννης Αγριόμαλλος, Ηλίας Γκογιάνος, Βαρβάρα Πεντζερίδου, Φίλη Μαρσώ

Μουσική παράστασης: Γιάννης Ζουγανέλης
Διδασκαλία Τάι Τσι: Studio 71- Βριλήσσια
Που: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι, τηλ.: 210 3428650
Πότε: Κάθε Σάββατο στις 16:00

Εισιτήριο: 8 €

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου 8/10. Γράψτε μου με comment το αγαπημένο παραμύθι του παιδιού σας:))
 

ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΚΟΡΟΥΛΑΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ Η "ΔΟΝΑ ΤΕΡΗΔΟΝΑ" ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΤΡΙΒΙΖΑ...ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ!

Το αγαπημένο παραμύθι της κόρης μου είναι "ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΚΛΟΥΖ".ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ!!!!!!!ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ!

Ο γιός μου αγαπάει πολύ το υπέροχο βιβλίο ' ο πόλεμος των Ούφρων και των Τζούφρων" του Ευγένιου Τριβιζά . Εύχομαι να κερδίσουμε, το αηδόνι του αυτοκράτορα, το έχω διαβάσει παρα πολλές φορές στο γιό μου.

Leave a Reply

go to top