Ένα Σάββατο διαφορετικό από τα άλλα...

Μια σημαντική εκστρατεία ενημέρωσης έλαβε χώρο το Σάββατο στο Golden Hall προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τις μαμάδες και τους μπαμπάδες σχετικά με το εμβόλιο της μηνιγγίτιδας τύπου Β. Μαζί με την Σταματίνα Τσιμτσιλή που είναι πρέσβειρα της καμπάνιας, την Ελεονώρα Μελέτη και έγκριτους παιδιάτρους μιλήσαμε με γονείς για την επικίνδυνη αυτή νόσο.

Μιλώντας με τους γονείς ένιωσα πολύ όμορφα που σχεδόν όλοι μου έλεγαν πως έχουν εμβολιάσει τα παιδιά τους ενάντια σε αυτή τη νόσο γιατί προσωπικά μου φαίνεται σχεδόν αδιανόητο το 2019 να μιλάμε για το αν θα κάνει κάποιος ή όχι εμβόλιο στο παιδί του για τη μηνιγγίτιδα τύπου Β. 

 

Συζητήσαμε με γονείς και με τη βοήθεια των παιδιάτρων της ενέργειας, λύσαμε όλες τις απορίες τους. Αισθάνθηκα μιλώντας πάντως με άλλους γονείς πως σταδιακά οι "δεύτερες σκέψεις" γύρω από το εμβόλιο κατά του ιού της Μηνιγγίτιδας τύπου Β έχουν αρχίσει να ατονούν. Οι περισσότερες μαμάδες με αυτοπεποίθηση μας έλεγαν πως ήταν πολύ τυπικές και έκαναν το εμβόλιο στα παιδιά τους από νωρίς, ενώ και οι μπαμπάδες ήταν εξαιρετικά ενημερωμένοι για τη συγκεκριμένη νόσο. 

Είμαστε γονείς και είμαστε υπεύθυνοι για τα παιδιά μας.

Προφυλάξτε τα παιδιά σας κάνοντας το εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας τύπου Β και φυσικά συνεχίστε να τηρείτε όλα τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής. Ο χειμώνας μόλις ξεκίνησε και οφείλουμε στα παιδιά μας να τα φροντίσουμε με τον καλύτερο τρόπο!

Με όλη μου την αγάπη,

Μυρτώ

 

PS: Η Μηνιγγίτιδα είναι μία νόσος που όπως πολύ καλά γνωρίζετε εμφανίζεται πολύ ύπουλα καθώς το παιδί παρουσιάζει τα συμπτώματα της απλής ίωσης. Οι γονείς λοιπόν που δεν είμαστε εξοικειωμένοι θεωρούμε πως πρόκειται για ίωση. Δυστυχώς όμως η Μηνιγγίτιδα εξελίσσεται τόσο γρήγορα το πρώτο 24ωρο που καμιά φορά και ένα 24ωρο μπορεί να είναι μοιραίο για το παιδί. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη ασφαλής και αποτελεσματική επιλογή. 

Leave a Reply

go to top