Christmas Cooking με τον Οδυσσέα και την Ιριάνα!
Από τη μέρα που γίνεσαι γονιός τα Χριστούγεννα αποκτούν ξαφνικά χρώμα, άρωμα και γεύση!
Από εκείνη τη χρονιά και μετά τα Χριστούγεννα σίγουρα δεν σημαίνουν ξεκούραση, σίγουρα δεν περνάνε χωρίς να τα καταλάβεις και ακόμα πιο σίγουρα είναι η εποχή που θα θυμάσαι όσο καμία άλλη μεγαλώνοντας.
Τα Χριστούγεννα, όταν είσαι γονιός, αισθάνεσαι πως είσαι πάλι παιδί και θες να κάνεις όλα εκείνα που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα. Ζεστά. Και τρυφερά.
Εμείς λοιπόν στο σπίτι, αυτές τις ημέρες, φοράμε τις στολές του chef και μαγειρεύουμε! Όλη μέρα!
Το σπίτι γεμίζει όμορφες μυρωδιές, οι παιδικές κοιλίτσες φουσκώνουν και το χαμόγελο φτάνει μέχρι τα αυτιά!
Σε αυτό το post θα μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή του Οδυσσέα και της Ιριάνας (εντάξει το ομολογώ, με έμπνευση από την Cucina Caruso) με Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη (πήραμε τη συσκευασία της προσφοράς που κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες λόγω Χριστουγέννων!) και λίγα ακόμα υλικά! Μια συνταγή που θα κάνει το σπίτι σας να μοσχοβολήσει και θα ικανοποιήσει μικρούς και μεγάλους καθώς θυμίζει πάρα πολύ μια σπιτική version της πίτσας!
Είστε έτοιμοι; Βάλτε στολές, πάρτε κουτάλες και φύγαμε!
ΥΛΙΚΑ:
Θα χρειαστείτε:
1 φύλλο Σφολιάτα Χρυσή Ζύμη
10 Τοματίνια
2 Ντομάτες
1 Κρεμμύδι
300 γραμμάρια τυρί τριμμένο
200 γραμμάρια ελιές
Ρίγανη
Αλάτι
Λάδι
(και τον μπαμπά μας για βοήθεια!)
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Πλένουμε χεράκια και τρώμε λίγες από τις ελιές! Έτσι για να είμαστε σίγουροι πως μας αρέσουν!
Συνεχίζουμε λαδώνοντας το ταψί και απλώνοντας το φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη. Πρώτα ο μπαμπάς και μετά οι μικροί chef!
Αφού λαδώσουμε το φύλλο και από την επάνω πλευρά του, απλώνουμε το κρεμμυδάκι που έχουμε ψιλοκόψει, τις ντομάτες, το τυρί και τις ελιές. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη!
Στη συνέχεια αφού έχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 180 με 185 βαθμούς, ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και φυσικά ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΜΑΣΤΕ από το φούρνο, αφού θέλουμε να παρακολουθήσουμε τη διαδικασία του ψησίματος λεπτό προς λεπτό!
Σε λίγη ώρα, είστε έτοιμοι να απολαύσετε την πιο σπιτική, την πιο θρεπτική και την πιο γρήγορη συνταγή με φύλλο Σφολιάτας Χρυσή Ζύμη!
Ένα είναι το σίγουρο, θα επαναλάβετε τη διαδικασία γιατί ένα ταψί δεν είναι ποτέ αρκετό!
Από τον Chef Οδυσσέα και τη Sous-Chef Ιριάνα, ευχές για ένα υπέροχο, λαχταριστό 2019!
Με όλη μου την αγάπη,
Μυρτώ
ΥΓ: Και επειδή μετά το αλμυρό, θέλουμε κάτι γλυκό, ξέρετε τι ακολουθεί....
pethainw
superrrr
Θα τη φτιάξω και θα σου στείλω!
Leave a Reply