Δοκίμασα τα 5 πιο διάσημα Malts της Σκωτίας...

Ποια εγώ, δοκίμασα 5 σκωτσέζικους θησαυρούς και τόλμησα να εκφέρω και γνώμη. Εντάξει, με τη βοήθεια των ανρθώπων που ήταν εκεί και ομολογουμένως ήξεραν πολλά παραπάνω.

Το κάλεσμα της Βερονίκης (στο οποίο δεν μπόρεσα να αντισταθώ) έλεγε πως θα δοκιμάσουμε 5 μοναδικά αποστάγματα της Σκωτσέζικης κληρονομιάς, τα  “Last Great Malts” της Σκωτίας. 

Και για εσάς που γνωρίζετε ήταν τα:  Aberfeldy – Royal Brackla – Aultmore – Craigellachie και Deveron.

 

 Εδώ και πολλά χρόνια, έμαθα χτες, αυτά τα εξαιρετικά αποστάγματα δημιουργούνται και αφήνονται να ωριμάσουν σε δρύινα βαρέλια. Τώρα, για πρώτη φορά οι λάτρεις του whisky ανά τον κόσμο θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα single malts αυτών των μοναδικών αποστακτήριων.  Με προέλευση από τα Highlands και την περιοχή του Speyside, κάθε ένα από αυτά αποτελεί μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα πρόταση, περικλείοντας την ποικιλία των αρωμάτων και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που η κάθε περιοχή έχει να προσφέρει. 

Ο χάρτης σε κατατοπίζει και σου εξηγεί την επιρροή της γεωγραφικής θέσης του αποστακτηρίου στη γεύση του malt. 

Τα δοκίμασα όλα και ένα πράγμα σκέφτηκα φεύγοντας. Πως όταν ξέρεις την ιστορία και το background κάποιου ποτού, το απολαμβάνεις πολύ πιο ουσιαστικά από το να το είχες παραγγείλει απλά στο μπαρ.

Καλή απόλαυση λοιπόν;)

 

Leave a Reply

go to top