Μαλλιά φθαρμένα και άτονα από τον ήλιο; Κορίτσια, ήρθε η ώρα να λάμψουμε!

Η ανεμελιά είναι χωρίς αμφιβολία το πρώτο «συνώνυμο» του καλοκαιριού που μας έρχεται στο μυαλό. Ξαφνικά όλα κυλάνε απλά κι εύκολα. Εκεί που τον χειμώνα θέλεις τουλάχιστον μία ώρα να ετοιμαστείς, το καλοκαίρι αρκούν μερικά λεπτά για να ρίξεις πάνω σου κάτι άνετο, να αφήσεις τα μαλλιά σου κάτω και να βγεις. Κι αν αυτή τη στιγμή που με διαβάζεις πιάνεις τις άκρες των μαλλιών σου και με τρόμο συνειδητοποιείς πως είναι ξηρά, άτονα και φθαρμένα, μην ανησυχείς, υπάρχει τρόπος…

1.    Άφησε λίγο τα μαλλιά σου «φυσικά». Που σημαίνει, περιόρισε για ένα διάστημα τα σκληρά προϊόντα styling, το στέγνωμα με πιστολάκι και τις πρέσες. Άστα να στεγνώσουν μόνα τους (χωρίς να τα τρίβεις με την πετσέτα!), χτένισε απαλά με μια μαλακή βούρτσα (με φυσική τρίχα κατά προτίμηση) και πλέξτα κοτσίδα. Εφάρμοσε αυτή τη τακτική τουλάχιστον δύο εβδομάδες και θα δεις τα μαλλιά σου πολύ γρήγορα να δυναμώνουν!

2.    Ψυχρολουσία με την «καλή έννοια»! Σίγουρα θα το έχεις ακούσει ξανά, αλλά δε φαντάζεσαι πόσο πολύ βοηθάει το ξέβγαλμα με κρύο νερό. Το κρύο νερό «σφραγίζει» την επιφάνεια της τρίχας, αναδεικνύει τη λάμψη της και βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών. Τώρα λοιπόν, που έρχονται και υψηλές θερμοκρασίες, είναι η κατάλληλη εποχή για να το τολμήσεις! Προσοχή όμως, μόνο το τελευταίο ξέβγαλμα, δε θέλουμε να κρυώσεις! 

 

3.    Το μυστικό για υγιή μαλλιά βρίσκεται στη σωστή διατροφή. Μου το είπε ο δερματολόγος και το επιβεβαίωσε ο κομμωτής. Ό,τι και να κάνουμε εξωτερικά, αν δε τρέφεσαι σωστά, με τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, δε θα καταφέρεις σημαντικά αποτελέσματα. Γι αυτό λοιπόν, φτιάξε μια ισορροπημένη διατροφή στα μέτρα σου, κι ενίσχυσε τον οργανισμό σου πίνοντας ένα συμπλήρωμα διατροφής, όπως το EVIOL B-Complex, με πρωτοποριακή σύνθεση ενισχυμένη με βιοτίνη, που συντελεί στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των μαλλιών και του δέρματος.

Τώρα που θα λάμπεις μέσα-έξω λοιπόν, άσε τα μαλλάκια σου ανακατεμένα και βγες έξω. Ένα ακόμα φωτεινό καλοκαίρι σε περιμένει..! 

Για περισσότερα κάνε κλικ στο www.eviol.gr ! Θα βρεις πολύ ενδιαφέρουσες συμβουλές για πολλά πολλά θέματα!

Leave a Reply

go to top