Έκανα χαρτογράφηση σπίλων στον Δερματολόγο Βασίλη Χρυσοχέρη και μοιράζομαι την εμπειρία μου.

Το δέρμα μου είναι αρκετά λευκό και από μικρή ταλαιπωρούμε με την εμφάνιση σπίλων και πανάδων που κυρίως με ενοχλούν αισθητικά και πάντα με προβληματίζουν ως προς το σχήμα ή τη μορφή τους. 

 

Η τελευταία φορά που έκανα χαρτογράφηση σπίλων ήταν πριν περίπου 5 χρόνια και έκτοτε το αμέλησα κάτι που όταν το συνειδητοποίησα με έπιασε ένας μίνι πανικός. 

 

Η χαρτογράφηση των σπίλων στην πράξη είναι μια επιμελής φωτογράφιση με κάποιες συγκεκριμένες προδιαγραφές. Χρησιμεύει προκειμένου να μπορούμε να παρατηρούμε την εξέλιξη των σπίλων.

Έτσι επισκέφθηκα τον αγαπημένο μου Δερματολόγο Βασίλη Χρυσοχέρη και αφού κάναμε χαρτογράφηση σπίλων στη συνέχεια μου εξήγησε τα sos της δερματολογίας σχετικά με τις ελιές μας. 

•Δεν ξεχνάμε να ελέγχουμε τις ελιές στο δέρμα μας μια φορά τον χρόνο στον Δερματολόγο μας.

•Κατάλληλη εποχή είναι πριν μαυρίσουμε το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο που το δέρμα μας έχει αποκτήσει πάλι το φυσικό του χρώμα.

•Μαμάδες, μην σας πιάνει πανικός όταν δείτε ότι το παιδί σας βγάζει ελιές,είναι μια φυσιολογική διαδικασία. Στα παιδιά κάνουμε έναν πρώτο έλεγχο κάποια στιγμή στην παιδική ηλικία και μετά αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος τότε ξεκινάμε την ετήσια χαρτογράφηση σπίλων στα 18 χρόνια. 

•Σημαντικός παράγοντας κινδύνου για εμφάνιση μελανώματος κάποια στιγμή στη ζωή μας είναι το ηλιακό έγκαυμα σε παιδική ηλικία οπότε δεν ξεχνάμε ποτέ το αντιηλιακό στα παιδιά.

Τώρα που ετοιμαζόμαστε να βγούμε στον ήλιο, σας προτείνω να επισκεφθείτε τον Δερματολόγο σας για μια χαρτογράφηση σπίλων για να είστε ήσυχοι πως όλα είναι καλά. Προσωπικά έφυγα πολύ ανακουφισμένη από το ιατρείο του δερματολόγου μου, Βασίλη Χρυσοχέρη, και σας συστήνω να κλείσετε μαζί του ένα ραντεβού πριν επισκεφθείτε τις παραλίες!

Με αγάπη,

Μυρτώ

 

Βασίλης Χρυσοχέρης Forever Laser Clinic

Ηρώων Πολυτεχνείου 2-4 Νέα Ερυθραία 

210 6201113

 

Leave a Reply

go to top